Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στην Πάτρα: Σε εξέλιξη η έρευνα για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς – Τι «καίει» τον Μάνο

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, την ώρα που στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει και η υπόθεση θανάτου της 69χρονης σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη.

Η εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε η Ευγενία Κούτρα-Θεοδωροπούλου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη καθώς μαρτυρίες και στοιχεία που έρχονται στο συγκλίνουν στη διαπίστωση ότι ο θάνατός της «επισπεύσθηκε», μιας και η ηλικιωμένη δεν βρισκόταν σε κατάσταση να δικαιολογεί τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας της.

Η γυναίκα πέθανε στο νοσοκομείου του Ρίου τον Σεπτέμβριο του 2020, ενώ ως αιτία κατεγράφη η προχωρημένη σηψαιμία. Ωστόσο, οι σχέσεις της με την οικογένεια Δασκαλάκη, το πληρεξούσιο που είχε υπογράψει και με αυτό εξουσιοδοτούσε τον Μάνο να διαχειρίζεται τα οικονομικά της, αλλά και όσα αναφέρουν γιατροί, γείτονες και φίλοι, δημιουργούν ένα θολό τοπίο, το οποίο οι Αρχές θέλουν να ξεδιαλύνουν, ως επιμέρους ζήτημα της υπόθεσης της Πάτρας.

Ο Μάνος είχε πληρεξούσιο, από την ίδια, για να διεκπεραιώνει όλες τις υποχρεώσεις της και να τη φροντίζει, με τα χρήματα των δύο συντάξεών της (1.500 € περίπου μηνιαίως).

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, όπως προκύπτει από πολλά στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η Ασφάλεια Πάτρας – καθότι διενεργεί την Προκαταρκτική Εξέταση της υπόθεσης – δεν συνέβαινε.

Ο Μάνος, απ’ όταν απέκτησε το πληρεξούσιο (το 2017), σταμάτησε να πληρώνει τραπεζικές και άλλες υποχρεώσεις της θανούσης και έτσι – εκτιμάται από τις αρχές – ότι, ίσως χρησιμοποιούσε το μεγαλύτερο μέρος των συντάξεων… και για ίδιο όφελος! Εξάλλου, όπως μέχρι στιγμής προκύπτει από τον ΕΦΚΑ, εισέπραξε μία τουλάχιστον σύνταξη μετά τον θάνατό της.

Η γυναίκα, τον Σεπτέμβριο του 2020, εισήχθη στο Νοσκομείο Ρίου και μετά από λίγες μέρες απεβίωσε. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, όλως περιέργως, ανέφερε λανθασμένη ημερομηνία θανάτου στους συγγενείς της εκλιπούσης, μάλλον για να γίνει η ταφή της χωρίς την παρουσία τους, σύμφωνα με το pelop.gr.

Στο μεταξύ, περίοικοι έχουν αναφέρει ότι από την κατάσταση της υγείας της Ευγενίας Κούτρα – Θεοδωροπούλου δεν προοιωνιζόταν ξαφνικό τέλος.

Πριν δύο ημέρες, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Αννα Μαστοράκου, έχοντας εξουσιοδότηση από τους θεράποντες γιατρούς, διαβεβαίωσε ότι ήταν πολυοργανική η ανεπάρκεια της 69χρονης και όσα αναγράφονται στο πιστοποιητικό θανάτου, αναλυτικά, σημαίνουν ότι απεβίωσε από προχωρημένη σηψαιμία.

Τέλος, όσον αφορά στην υπογραφή του πιστοποιητικού θανάτου δεν έγινε από γιατρό του Τμήματος Εφημερευόντων, αλλά από την θεράπουσα γιατρό, που είχε παραμείνει στο Νοσοκομείο, για να τονιστεί ότι παρατηρείται αυτό και δεν είναι ασύνηθες φαινόμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Διαφορετική εκδοχή για το τι συνέβη το βράδυ που πέθανε η έξι μηνών Ίριδα φαίνεται πως έδωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην ψυχολόγο που την επισκέφτηκε μέσα στη φυλακή. Όπως...

ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα» στο STAR παρουσιάστηκε όλη η έκθεση των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα για τους θανάτους της Μαλένας και...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από το βράδυ της Πέμπτης 30 Ιουνίου, οι πολίτες ενημερώνονται στην πλατφόρμα υποβολής της αίτησης για το Power Pass ότι εφόσον επιλέξουν να περάσουν...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Στην έναρξη, το Β’ εξάμηνο του έτους, διενέργειας τεστ εμβολίων επόμενης γενιάς που προστατεύουν από μια μεγάλη ποικιλία κορονοϊών, προχωρά η γερμανική BioNTech, συνεργάτης...