Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Παιδοκαρδιολόγος Τζωρτζίνας: 198 μηνύματα από την Πισπιρίγκου, χωρίς να έχει πρόβλημα το παιδί

Δεδομένα που βοηθούν ακόμη περισσότερο στη διαλεύκανση της υπόθεσης θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, στην οποία σύμφωνα με τις κατηγορίες χορηγήθηκε μεγάλη ποσότητα κεταμίνης από τη μητέρα της, αποκάλυψε ο παιδοκαρδιολόγος του Ωνασείου που παρακολουθούσε τη μικρή, αμέσως μετά το πρώτο καρδιακό της επεισόδιο, που είχε ως αποτέλεσμα την εγκεφαλοπάθειά της.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι παρά το γεγονός ότι η καρδιά του παιδιού λειτουργούσε φυσιολογικά, η μητέρα του έστειλε στον γιατρό… 198 μηνύματα.

«Το παιδί δεν περίμενα να πεθάνει αιφνιδίως από κάποια αρρυθμία» ξεκαθαρίζει, την ίδια ώρα, ο παιδιοκαρδιολόγος.

Σύμφωνα με το Mega, ο Γιάννης Παπαγιάννης είπε στην κατάθεσή του μεταξύ άλλων: «Η καρδιά του συγκεκριμένου παιδιού υπέστη μία πολύ μεγάλη δοκιμασία κατά τη διάρκεια του πρώτου περιστατικού ανακοπής στο ”Καραμανδάνειο” όπου επί 50 λεπτά βρισκόταν σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση κατά την οποία η οξυγόνωση και η αιμάτωση πάντοτε ήταν κατώτερη του φυσιολογικού και εντούτοις δεν διαπιστώθηκε η παραμικρή δυσλειτουργία. Γεγονός που συνηγορεί τόσο για τις εξαιρετικές προσπάθειες των γιατρών όσο και για την άριστη ποιότητα της καρδιάς».

Με την καρδιά του παιδιού να λειτουργεί φυσιολογικά και τον γενετικό έλεγχο να μη δείχνει κάποια κληρονομική πάθηση, ο κ. Παπαγιάννης λέει ότι η μητέρα του παιδιού, έστειλε 198 μηνύματα «χωρίς να υπάρχει πρόβλημα», ζητώντας από τον γιατρό να την ενημερώνει για τη λειτουργία της καρδιάς της Τζωρτζίνας.

«Μετά την τοποθέτηση του απινιδωτή λάμβανε μονίμως πληροφορίες, κατόπιν ενεργοποίησης του από τη μητέρα, λόγω ανησυχίας για την κατάσταση του παιδιού. Σε όλα αυτά τα μηνύματα, δεν κατεγράφη κανένα επεισόδιο αρρυθμίας και τεκμηριώθηκε η καλή λειτουργία της συσκευής» πρόσθεσε ο γιατρός.

Στις 29 του περασμένου Ιανουαρίου, ανεξήγητα η καρδιά της Τζωρτζίνας σταμάτησε.

«Το παιδί δεν περίμενα να πεθάνει αιφνιδίως από κάποια αρρυθμία διότι δεν κατεγράφη ούτε ταχυαρρυθμία, ούτε σοβαρή βραδυκαρδία, μη ανταποκρινόμενη στη βηματοδότηση. Η συστολική λειτουργία της καρδιάς επίσης έχει ελεγχθεί στο Ωνάσειο και ήταν φυσιολογική. Ως εκ τούτου, οι πιθανές αιτίες του τελικού συμβάντος φαίνεται να είναι εξωκαρδιακές» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Παπαγιάννης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Τα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών παρουσίασαν μόνο «μέτριες» καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά ορόσημα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αναγνωρίζοντας τη σημασία των πράσινων δεξιοτήτων και της ενδυνάμωσης των παιδιών και των νέων, η UNICEF σχεδίασε και παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

ΔΙΕΘΝΗ

Αποκαθίσταται ύστερα από πέντε μήνες η επικοινωνία με το διαστημικό σκάφος Voyager 1, το πλέον απομακρυσμένο από τη Γη ανθρώπινο δημιούργημα, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα έθεσε σήμερα σε κόκκινο συναγερμό ένα μέρος του νότιου τμήματος της χώρας εξαιτίας φονικών καταρρακτωδών βροχοπτώσεων στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, πρωτεύουσα της οποίας...