Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Την «καίνε» οι 27 αναζητήσεις στο Ιντερνετ για κεταμίνη και άλλα φάρμακα

Κεταμίνη, αναισθητικά και μυοχαλαρωτικά φάρμακα και άλλες ουσίες, αντίστοιχης χρήσης, σε συνολικά 27 αναζητήσεις και εγγραφές στην Google εντόπισαν οι Αρχές σε ηλεκτρονικά πειστήρια που κατασχέθηκαν από τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Πρόκειται για στοιχεία που ανασύρθηκαν από ένα κινητό τηλέφωνο της κατηγορουμένης, κάρτες SIM και κάρτες μνήμης, που είχαν βρεθεί στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα.

Τα ευρήματα, που βρίσκονται ήδη στα χέρια της 18ης τακτικής ανακρίτριας, τοποθετούνται χρονικά από τις 12 Ιανουαρίου, 17 ημέρες πριν από τον αιφνίδιο θάνατο της Τζωρτζίνας, έως και τις 30 Μαρτίου, ημέρα σύλληψης της 33χρονης μητέρας.

Εκτός από τις ευθείες αναζητήσεις «ύποπτων» φαρμάκων και ουσιών που φαίνεται να έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου, έχει εντοπιστεί παράλληλα πλήθος προτεινόμενων εγγράφων της Google, μεταξύ των οποίων και για την κεταμίνη, ουσία που προκάλεσε το θάνατο της Τζωρτζίνας. Οι διαφημίσεις της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης συνδέονται με το ιστορικό παλαιότερων αναζητήσεων, κάτι που σημαίνει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε στο παρελθόν προχωρήσει σε διαδικτυακές έρευνες για αντίστοιχες ουσίες. Τα συγκεκριμένα ευρήματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. θα μπορούσαν να καταρρίψουν το μοναδικό στοιχείο στο οποίο έχει στηριχθεί η υπεράσπισή της 33χρονης.

Η κεταμίνη

Οπως προκύπτει από την έκθεση πραγματογνωμοσύνης, η Ρούλα Πισπιρίγκου επισκέφτηκε στις 17 Ιανουαρίου ιστότοπο με ιατρικά βιβλία, στον οποίο εμφανίζεται γενικός ενημερωτικός πίνακας με αναισθητικά και μυοχαλαρωτικά φάρμακα, μεταξύ τους και η κεταμίνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αναζήτηση έγινε δύο μόλις ημέρες πριν η Τζωρτζίνα εμφανίσει νέο πρόβλημα υγείας, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στην Πάτρα.

Τρεις ημέρες πριν από το θάνατο της 9χρονης, στις 26 Ιανουαρίου, έχει εντοπιστεί μια εγγραφή στη ροή της Google Discover που μεταξύ άλλων περιέχει μια αναφορά στον όρο κεταμίνη. Σύμφωνα με το πόρισμα όμως, ο χρήστης δεν επέλεξε την προβολή του προτεινόμενου ιστότοπου. Η μοναδική ευθεία αναζήτηση της κεταμίνης έχει καταγραφεί στις 30 Μαρτίου, ημέρα σύλληψης της 33χρονης, κάτι που είχε παραδεχτεί και η ίδια η κατηγορούμενη. Συγκεκριμένα φαίνεται να έχει γίνει αναζήτηση των όρων «κεταμίνη», «κεταμίνη φαινοβαρβιτάλη» και «υδροχλωρική κεταμίνη».

Εκτός από το ιστορικό των διαδικτυακών αναζητήσεων, οι Αρχές έχουν ανασύρει από το κινητό της Ρούλας Πισπιρίγκου συνολικά 24 φωτογραφίες screenshots, από συνομιλίες της με γιατρό, οι οποίες περιέχουν, μεταξύ άλλων, και αναφορές σε φαρμακευτικές ουσίες.

«Τρεις μέρες πριν το θάνατό της έχει ψαχτεί άλλη αναισθητική ουσία που χορήγησαν στην Τζωρτζίνα στην αγωγή της και προφανώς γιατί κάτι άκουσα για διαφημίσεις και τα λοιπά, από κάτω θα έβγαινε και η διαφήμιση της κεταμίνης, την οποία δεν πρόσεξα εγώ ποτέ και… δηλαδή η αναζήτηση της κεταμίνης έχει γίνει μόνο την ημέρα της σύλληψης», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ρούλα Πισπιρίγκου, μιλώντας από το κελί των φυλακών Κορυδαλλού στο MEGA. Παραδέχεται ότι αναζήτησε ουσία που είχε χορηγηθεί στην κόρη της, υποστηρίζοντας όμως ότι ουδέποτε έψαξε κάτι για την κεταμίνη πριν από την ημέρα της σύλληψης. Μάλιστα αναφέρει ότι όλες οι διαδικτυακές έρευνες έγιναν από το κινητό της τηλέφωνο και όχι από το tablet του αδικοχαμένου κοριτσιού. «Θανατηφόρες ουσίες και φαινοβαρβιτάλη μπορεί να είναι που έχω ψάξει εγώ, αλλά το tablet είναι συνδεδεμένο με το mail του κινητού μου. Δηλαδή, ό,τι έχω ψάξει στο κινητό, είναι το ίδιο mail», ανέφερε η 33χρονη.

«Τα ευρήματα επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης», υποστηρίζει η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, σχετικά με τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα ο δικηγόρος της 33χρονης υποστηρίζει ότι οι οποίες αναζητήσεις για φαρμακευτικές ουσίες έγιναν γιατί το παιδί της αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και εκείνη ήθελε να δει τι φάρμακα χορηγούνται στη μικρή. Οσον αφορά τον πίνακα στον οποίο αναγράφεται η κεταμίνη, τονίζεται ότι δεν περιγράφονται σε αυτόν οι παρενέργειες της συγκεκριμένης ουσίας.

Την ίδια ώρα, φαίνεται ότι το «τελειωτικό χτύπημα» που προκάλεσε το θάνατο της Τζωρτζίνας, το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου, δόθηκε με περισσότερα από 6,5 mg κεταμίνης. Η περαιτέρω ανάλυση των τοξικολογικών εξετάσεων που έγιναν στο Εργαστήριο Φαρμακολογίας του Αριστοτέλειου έδειξε ότι, εκτός από την τοξική ουσία που ανιχνεύτηκε στο αίμα της 9χρονης, εντοπίστηκε και NOR-κεταμίνη, δηλαδή ουσία μεταβολισμού της κεταμίνης, στα ούρα της. Οπως εξηγούν επιστήμονες, όταν η κεταμίνη χορηγηθεί στον οργανισμό, στη συνέχεια μεταβολίζεται στο ήπαρ, σε χρονικό διάστημα το πολύ 20 λεπτών, και γίνεται NOR-κεταμίνη που αποβάλλεται με τα ούρα. Φαίνεται λοιπόν ότι στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, εκτός από την τοξική ουσία που εντοπίστηκε στο αίμα της, υπήρχε και άλλη που ήδη είχε μεταβολιστεί.

Οι ειδικοί επιστήμονες, έχοντας εντοπίσει την ουσία στα αίμα και τη μεταβολή της στα ούρα, κατάφεραν να προσδιορίσουν τη σχεδόν ακριβή ώρα χορήγησης της κεταμίνης, το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου, στο Νοσοκομείο Παίδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με τις πιο πρόσφατες σχεδιαστικές μελέτες του, την BMW Vision Neue Klasse sedan και την BMW Vision Neue Klasse X SAV, το BMW Group...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για τον “πολιορκητικό κριό” της MG, το οικονομικό και καθόλα αξιόλογο SUV που ακούει στο όνομα ZS, η πολυφωνία των εκδόσεων μακροσκοπικά, απλά αποτελεί...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...