Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα με μέτρα – Συστάσεις των ειδικών για περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού (video)

Για τους τρόπους που πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, μίλησαν στην εκπομπή της ΕΡΤ «με νέα ματιά», ειδικοί, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία και προσοχή που πρέπει να δώσουμε τις ημέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα.

Ο Χαράλαμπος Γώγος καθηγητής λοιμοξιωλογίας, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για τα όσα γίνονται στη Σαγκάη, δηλαδή αν υπάρχει κάποιο νέο στέλεχος του ιου, είναι βέβαια περιοχές που μπορεί να έχουμε αποκρύψεις στοιχείων, είχε συμβεί όταν ξεκίνησε η νόσος, μία μυστικοπάθεια μέχρι να ενημερωθεί ο ΠΟΥ.
Σε αυτές τις χώρες υπάρχει η νοοτροπία του “μηδέν κρούσματα” να μην έχουμε καθόλου διασπορά, δεν έχουν υιοθετήσει τη λογική που έχουμε στις δυτικές χώρες, με τους πολλούς εμβολιασμούς, τα αντιικά φάρμακα, τη θωράκιση του ΕΣΥ μέσα από την ελάττωση των σκληρών δεικτών.

Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα, έχουμε αρκετά κρούσματα και μπορεί επειδή πολλά είναι ήπια να μην δηλώνονται και να είναι ακόμα περισσότερα, οι πολίτες που είναι μεγάλοι σε ηλικία και έχουν υποκείμενα νοσήματα είναι ευάλωτοι.

Θα πρέπει να φοράμε τη μάσκα στους κλειστούς χώρους και σε ανοιχτούς χώρους με μεγάλο συγχρωτισμό, ο ιός είναι πάρα πολύ μεταδοτικός, ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους, ειδικά αυτές τις μέρες λόγω των εορτών πρέπει να φοράμε τη μάσκα.

Ελπίζουμε να έχουμε αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, πέραν των σκληρών δεικτών, υπό αυτές τις προϋποθέσεις θα πρέπει να δούμε πως θα συνεχίσουμε.
Ποτέ δεν παύει η χρησιμότητα των self test ειδικά όταν πρόκειται αυτές τις μέρες να επισκεφτούμε ηλικιωμένους με υποκείμενα νοσήματα».

Επίσης η Σοφία Πουρίκη εντατικολόγος στη ΜΕΘ covid του νοσοκομείου Σωτηρία, τόνισε: «Βλέπουμε μία μείωση των περιστατικών που μπαίνουν στα νοσοκομεία, οι ΜΕΘ είναι ακόμα γεμάτες πάνω από 50%, οι θάνατοι είναι γύρω στα 60 – 70 άτομα, οι διασωληνωμένοι που έχουν και υποκείμενα νοσήματα είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα και βέβαια και οι ανεμβολίαστοι. Στις ΜΕΘ υπάρχουν και διπλά και τριπλά εμβολιασμένοι συνήθως άνω των 80 ετών με πολλά υποκείμενα νοσήματα.

Η πανδημία υπάρχει ακόμα, έχει σταθεροποιηθεί, αλλά για να κάνουμε βήματα εμπρός πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και να προσέχουμε, ειδικά τώρα το Πάσχα που θα υπάρχει συνωστισμός στις εκκλησίες και στα οικογενειακά τραπέζια.

Προσοχή στις εκκλησίες, στον Επιτάφιο, την Ανάσταση, μην ξεχνάμε ότι εκεί μαζεύονται και άτομα μεγάλης ηλικίας, εκεί τα μέτρα προστασίας θα πρέπει να τηρούνται με ευλάβεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΥΓΕΙΑ

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», σε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΑΣΑ, της ΣΤΑ.ΣY. ΑΕ,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Χρησιμοποιώντας το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV Ford Explorer, η γνωστή εξερευνήτρια Λέξι Άλφορντ κατέκτησε με κάθε επισημότητα το ρεκόρ του πρώτου ανθρώπου που έκανε...