Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Αραβαντινός: Θα χαρώ να είναι αθώα η Πισπιρίγκου, γιατί θέλω να διατηρήσω την ιερότητα της λέξης «μάνα»

Ο Αντώνης Αραβαντινός, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, αποκάλυψε στην εκπομπή «Τι λες τώρα!» ποιες ακριβώς είναι οι συνθήκες κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το αίτημά της να έχει τηλεόραση στο κελί της ικανοποιήθηκε, καθώς οι συγγενείς της 33χρονης της έφεραν κεραία χθες στο πρώτο της επισκεπτήριο.

«Ο καθένας ότι φανταζόταν έλεγε για την Ρούλα Πισπιρίγκου», είπε ο κ. Αραβαντινός, ο οποίος δήλωσε ότι λόγω της δημοσιότητας που πήρε η υπόθεση ήταν εύλογο να πάει σε ένα χώρο ώστε να μην έρχεται σε επικοινωνία με άλλους κρατούμενους.

«Υπάρχουν κελιά αυτοπροστασίας, όμως δεν είναι σε τέτοιο κελί. Εάν είχε χαρακτηριστεί αυτοκαταστροφικό άτομο θα πήγαινε σε κελί αυτοπροστασίας, αλλά πήγε σε κελί υποδίκων», είπε, ενώ χαρακτήρισε fake news την παρουσία αστυνομικού έξω από το κελί της για να της ανάβει τα τσιγάρα.

Ο ίδιος την χαρακτήρισε ως ένα άτομο νηπενθή: «Είναι ένας άνθρωπος που αρνείται την απώλεια. Στην δική μου ηθική δεν υπάρχει το λιντσάρισμα. Έψαξα όπως όλος ο κόσμος γιατί έχει αυτή τη συμπεριφορά κι επειδή είναι μητέρα, μπορεί να βρήκα έναν άλλο ήπιο τρόπο να την χαρακτηρίσω. Την χαρακτηρίζω λοιπόν νηπενθή».

«Έχουν μπει στοιχεία θεατρινίστικα στην υπόθεση. Μήδομαι σημαίνει φροντίζω, προστατεύω. Ως θεότητα έχει καταγραφεί η Μήδεια και είναι ιερή η λέξη μάνα… Δεν μπορώ να την ταυτίσω με δολοφονίες παιδιών», είπε σχετικά με όσους την αποκαλούν σύγχρονη Μήδεια.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την άποψή του αιρετική, επιμένοντας πως εκφράζει την προσωπική του άποψη.

«Έχουμε χάσει τα αυτονόητα… Μήπως έχουμε ξεφύγει από το δικαιικό μας σύστημα; Ως κοινό έβλεπα κι εγώ αυτές τις εκπομπές. Πάντα πούλαγε, αλλά τώρα ρε παιδιά παράγινε. Ότι είδηση δεν έχει αίμα, ψέμα, σπέρμα, δεν τυγχάνει αποδοχής. Ως θεατής κι εγώ είχα τις ίδιες προσλαμβάνουσες. Το έχει αντιληφθεί κανείς πως η Ρούλα Πισπιρίγκου θα ορκιστεί σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο; Εγώ θα χαρώ να είναι αθώα η Πισπιρίγκου, γιατί θέλω να διατηρήσω την ιερότητα της λέξης μάνα», είπε σχετικά με το πως διαχειρίζονται το θέμα τα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με όσα εκτιμάει, ένα τέτοιο έγκλημα δεν γίνεται χωρίς συνεργό.

«Ένοχη ή αθώα, θα προτιμούσα να είναι αθώα για τους λόγους που εξήγησα. Εάν είναι ένοχη θα το πουν τα δικαστήριο και θα μείνει στην ιστορία ως το πιο τραγικό έγκλημα του αιώνα», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Διαφορετική εκδοχή για το τι συνέβη το βράδυ που πέθανε η έξι μηνών Ίριδα φαίνεται πως έδωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην ψυχολόγο που την επισκέφτηκε μέσα στη φυλακή. Όπως...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από το βράδυ της Πέμπτης 30 Ιουνίου, οι πολίτες ενημερώνονται στην πλατφόρμα υποβολής της αίτησης για το Power Pass ότι εφόσον επιλέξουν να περάσουν...

ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα» στο STAR παρουσιάστηκε όλη η έκθεση των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα για τους θανάτους της Μαλένας και...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Στην έναρξη, το Β’ εξάμηνο του έτους, διενέργειας τεστ εμβολίων επόμενης γενιάς που προστατεύουν από μια μεγάλη ποικιλία κορονοϊών, προχωρά η γερμανική BioNTech, συνεργάτης...