Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Βίντεο από το δωμάτιο νοσηλείας της 9χρονης έδωσε ο γιατρός της στην ανακρίτρια

Πάτρα: Νέος κύκλος καταθέσεων για την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας με τις μαρτυρίες γιατρών από τρία νοσοκομεία, όπου είχε νοσηλευτεί το κοριτσάκι.

Από την Πάτρα κλήθηκε και καταθέτει σήμερα στην 18η τακτική ανακρίτρια, ο επικεφαλής της Μονάδας Εντατικής Παίδων στο νοσοκομείο του Ρίο, Ανδρέας Ηλιάδης, που πρώτος κατέφυγε στις αρχές μετά το θάνατο της 9χρονης, ανοίγοντας την υπόθεση που οδήγησε στην σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε ζητήσει την τοποθέτηση κάμερας ασφαλείας στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας μετά από δυσεξήγητα γεγονότα στο παιδί, ενώ είχε ζητήσει από τη μητέρα να μετρά τους σπασμούς του παιδιού. Μάλιστα έδωσε στην ανακρίτρια βίντεο από το δωμάτιο νοσηλείας της Τζωρτζίνας.

«Δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη»

Προσερχόμενος το πρωί στα δικαστήρια εμφανώς συγκινημένος και συγκλονισμένος ο γιατρός, με ένα μεγάλο όγκο φακέλων υπό μάλης, εξέφρασε την οδύνη του για όσα συνέβησαν.

«Εκφράζω τη θλίψη μου για τα παιδιά, ειδικά για την Τζωρτζίνα. Ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο.

Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ο,τι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από τη μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη. Είμαι στη διάθεσή της ανακρίτριας και όπως έχω δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη θα πω την αλήθεια και μόνο την αλήθεια» είπε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ  δόθηκε εντολή για το άνοιγμα του μνήματος της 9χρονης Τζωρτζίνας με σκοπό να ανασυρθεί το τάμπλετ με το οποίο ετάφη το κοριτσάκι, έδωσε η 18η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση του θανάτου της.

Η δικαστική λειτουργός μετά την επίσημη επιβεβαίωση που έδωσε χθες ο πατέρας του παιδιού ότι η μητέρα τοποθέτησε στο φέρετρο το τάμπλετ της Τζωρτζίνας, διέταξε το άμεσο άνοιγμα του τάφου για να αφαιρεθεί το αντικείμενο , το οποίο ταχύτατα θα διαβιβαστεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπάρχουν σε αυτό στοιχεία που μπορούν να αντληθούν, κρίσιμα για την εξέλιξη της έρευνας για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φερόμενη αναμένεται να καταθέσει σήμερα αίτηση αποφυλάκισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΥΓΕΙΑ

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», σε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΑΣΑ, της ΣΤΑ.ΣY. ΑΕ,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Χρησιμοποιώντας το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV Ford Explorer, η γνωστή εξερευνήτρια Λέξι Άλφορντ κατέκτησε με κάθε επισημότητα το ρεκόρ του πρώτου ανθρώπου που έκανε...