Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Αίθριος ο καιρός το Σάββατο – Αναλυτική πρόγνωση (βίντεο)

Το Σάββατο ο καιρός σε γενικές γραμμές θα είναι καλός από πλευράς θερμοκρασιών, με αραιή συννεφιά. Από το ξημέρωμα περιμένουμε ανέφελο ουρανό, με τον ήλιο να κυριαρχεί.

Αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν λίγο αργότερα, κατά τις προμεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία, ενώ από τη δυτική Ελλάδα θα πλησιάσουν σύννεφα, τα οποία θα έχουν την τάση να επεκταθούν ανατολικότερα.

Το μεσημέρι, σε ορεινές περιοχές κατά μήκος του ηπειρωτικού κορμού της χώρας ίσως εκδηλωθούν σε τοπικό επίπεδο μπόρες. Σε ορεινές περιοχές, και μόνο κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών ωρών.

Ανοιξιάτικες θα είναι και οι θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να ξεπερνάει τις μέσες κλιματικές τιμές. Το μεσημέρι, οι μέγιστες θα πλησιάσουν τους 22 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, 20 – 22 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, φτάνοντας τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο προβλέπονται μέγιστες τιμές από 17 βαθμούς στα βόρεια, μέχρι 22 στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βορειοδυτικές διευθύνσεις. Στο Ιόνιο σε ήπιες εντάσεις 3 – 4 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε νοτιάδες. Στο Αιγαίο δε θα ξεπεράσουν τα 3 – 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο. Θα παραμείνει γενικά αίθριος ο καιρός, με λίγη αραιή συννεφιά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 9 – 19 στα δυτικά, τοπικά και 20 βαθμούς, και οι άνεμοι σε βόρειες διευθύνσεις 3 – 5, πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Αντίστοιχα και στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται λιακάδα, με αραιές νεφώσεις το μεσημέρι. H θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 – 17 βαθμούς και οι άνεμοι το πρωί βόρειοι, γρήγορα θα στραφούν σε νοτιάδες 3 – 5 μποφόρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρονιά ορόσημο για την Παπαστράτος ήταν το 2023 προς την επίτευξη του στόχου για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο. O συνολικός αριθμός των χρηστών IQOS...

ΥΓΕΙΑ

Τα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών παρουσίασαν μόνο «μέτριες» καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά ορόσημα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με...

ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Κυριακής από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ο ιός της γρίπης είναι το παθογόνο που είναι πιο πιθανό να προκαλέσει μια νέα πανδημία στο εγγύς μέλλον, προειδοποιούν κορυφαίοι επιστήμονες. Σύμφωνα με...