Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος οι τηγανητές πατάτες; Σε απόγνωση οι εστιάτορες

Τηγανητές πατάτες: Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εταιρείες εστίασης στη Χαλκιδική με το ηλιέλαιο, καθώς η τιμή του έχει φτάσει στα ύψη. Έτσι, πολλοί καταστηματάρχες σκέφτονται να αφαιρέσουν τα τηγανιτά από το μενού!

Οι τραγανές, ακαταμάχητες και αγαπημένες όλων τηγανιτές πατάτες κινδυνεύουν να γίνουν είδος προς εξαφάνιση στη Χαλκιδική.

Ιδιοκτήτες, που έχουν ταβέρνες, εστιατόρια ή ταχυφαγεία σκέφτονται ακόμη και να τις αφαιρέσουν από το μενού καθώς όπως λένε οι τιμές στο ηλιέλαιο έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Την ίδια μοίρα πιθανόν να έχουν καλαμαράκια και κολοκυθάκια, αφού το κόστος για το τηγάνισμά τους υποστηρίζουν ότι είναι αποτρεπτικό και για να συνεχίσουν θα αναγκαστούν να αυξήσουν τις τιμές κάτι, που θα έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση των πελατών.

Ήδη στην αγορά της Χαλκιδικής παρατηρούνται ελλείψεις. Επαγγελματίες ζητούν ηλιέλαιο από συναδέλφους τους, που έχουν απόθεμα για να δουλέψουν το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.

Οι επαγγελματίες εκφράζουν φόβους ότι την καλοκαιρινή περίοδο που έρχεται, θα δυσκολευτούν να δουλέψουν τα καταστήματά τους και αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για τα τηγανιτά πιάτα στο μενού τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, να κάνει λόγο για «εθνικό στόχο που επιδιώχθηκε με πολλές προσπάθειες και από μεγάλους ηγέτες της χώρας εδώ...

ΔΙΕΘΝΗ

Στις πανεπιστημιουπόλεις της Αμερικής μεταφέρεται ο πόλεμος στη Γάζα. Στο Κολούμπια, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από εκατό φοιτητές που διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινίων και η...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το 7ο Ελληνικό Συνέδριο Ογκολογίας με τίτλο “Ανθρώπινο άγγιγμα στη ψηφιακή εποχή” διοργανώνεται από την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και την Ελληνική Εταιρεία...

ΕΛΛΑΔΑ

«Οι ευρωεκλογές είναι μια κρίσιμη εθνική κάλπη και ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί», είναι το μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση. Η ΝΔ εστιάζει...