Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Νέα στοιχεία στην υπόθεση θανάτων των τριών παιδιών – Ανάρτηση – βόμβα

Την ώρα που οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών συμπληρώνουν τον φάκελο της καυτής υπόθεσης με καταθέσεις, ακόμα και εικόνες που έχουν ιδιαίτερη σημασία για την εξέλιξη των δραματικών γεγονότων, οι νέες μαρτυρίες και αναλύσεις γιατρών, προβληματίζουν όλο και περισσότερο.
Με νέα του ανάρτηση, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων προσπαθεί να εξηγήσει γιατί το ενδεχόμενο της ασφυξίας πίσω από τους θανάτους των παιδιών είναι πιθανό και για 2η μέρα επικαλείται στοιχεία ιατροδικαστικής βιβλιογραφίας.

«Ας πάρουμε την υπόθεση ότι ένας παππούς πάσχει (στην καρδιά) από στεφανιαία νόσο, αν κάποιος πάει και του αποφράξει τα έξω στόμια των αεροφόρων οδών (μύτη, στόμα) ο παππούς πεθαίνει από ασφυξία και όχι από στεφανιαία νόσο. Επειδή ο παππούς δεν έχει και πολλές δυνάμεις για να αντισταθεί πιθανά ο ιατροδικαστής να βρει λίγα έως καθόλου σημάδια βίας» αναφέρει ο ιατροδικαστής.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας επισημαίνει πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαγνωστεί η ασφυξία στα βρέφη και υποδεικνύει την επόμενη κίνηση, που για τον ίδιο, πρέπει να γίνει άμεσα.

«Μία αντίστοιχη βιβλιογραφία ιατροδικαστικής για τα παιδιά μας λέει: ‘το να διαγνώσεις ασφυξία στα βρέφη και στα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα δύσκολο επειδή (αυτός) ο βίαιος θάνατος στα παιδιά μπορεί να μην αφήσει σχεδόν καθόλου σημάδια’. Τυχερός λοιπόν θα είναι ο συνάδελφος σε αυτά τα περιστατικά αν βρει έστω μια μικρή ‘λύση βλεννογόνου’ ή κάποιες μικροεκδορές. Οπότε πολύ βασικό το να στείλουμε ιστοτεμάχια στον Παθολογοανατόμο για εξέταση στο μικροσκόπιο» λέει ο κ. Λέων.

Πολλές συζητήσεις προκαλούν και οι αποκαλύψεις του LIVE NEWS σχετικά με φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η 33χρονη μητέρα, με γιατρούς να εστιάζουν τόσο στους 61 παλμούς που φαίνονται στο μόνιτορ όσο και στις ενδείξεις κάτω αριστερά για την κατάσταση που βρισκόταν η Τζωρτζίνα τα τελευταία 25 – 30 λεπτά.

Οι Αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν πώς προήλθε αυτή η βραδυκαρδία σε ένα παιδί που είχε ελεγχθεί πλήρως καρδιολογικά τις προηγούμενες μέρες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, η 33χρονη μητέρα που βρισκόταν στο μονόκλινο δωμάτιο, δεν είχε ειδοποιήσει τους γιατρούς μέσα σε αυτό το μισάωρο.

Οι επικεφαλής αξιωματικοί που συντονίζουν τη μεγάλη έρευνα αποφεύγουν τις δηλώσεις και αισιοδοξούν ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα έχουν όλα τα στοιχεία που θα δέσουν την υπόθεση. Η πιο αινιγματική υπόθεση που έχει απασχολήσει την αστυνομία τις τελευταίες δεκαετίες εξελίσσεται και η αγωνία για ορισμένους έχει αρχίσει να χτυπάει κόκκινο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η ενέργεια αυτή, είναι κάθε χρόνο, αρκετή για μία πλήρη φόρτιση μισού εκατομμυρίου Cupra Born. Το project αυτό, αποτελεί ορόσημο στο σχέδιο της Seat...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την πρόληψη και διαχείριση φυσικών καταστροφών, παρουσίασε από την Αλεξανδρούπολη όπου βρίσκεται σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ κλιμάκια του κόμματος...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από τα μέσα του 2021 έως τα τέλη του 2022, η Ευρώπη και ορισμένα μέρη της Ασίας βίωσαν έντονα την ενεργειακή κρίση, καθώς οι...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε διευκρινίσεις για την επιστολική ψήφο προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών. 1.     Ποιους αφορά η εισαγωγή της επιστολικής ψήφου; Η εισαγωγή της επιστολικής ψήφου αφορά...