Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στην Καβάλα: «Την είχα χτυπήσει πάλι και δεν έπαθε κάτι – Θύμωσα μαζί της τόσο πολύ…»

«Δεν πίστευα ότι θα πέθαινε», είπε ο 23χρονος που γρονθοκόπησε μέχρι θανάτου την ηλικιωμένη γιαγιά του στο χωριό Χρυσοχώρι στην Καβάλα, επειδή τον ξύπνησε το βράδυ της Κυριακής για να της δώσει ένα ποτήρι νερό.

Συγκλονίζουν τα λόγια του δράστη προς τους αστυνομικούς που τον ανέκριναν για το έγκλημα που τέλεσε, χτυπώντας με μπουνιές την ανήμπορη γιαγιά του μέχρι που έβγαλε αφρούς από το στόμα της.

«Έπεσε από τον καναπέ και δεν κουνιόταν. Την είχα χτυπήσει πάλι και δεν έπαθε κάτι. Με είχε θυμώσει τόσο πολύ που άρχισα να τη χτυπάω δυνατά στο σώμα της», φέρεται να είπε ο 23χρονος στους αστυνομικούς. Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί για το έγκλημα που διέπραξε.

Εν τω μεταξύ, ο συνήγορος υπεράσπισης του 23χρονου, Μανώλης Βονικάκης, δήλωσε στο kavalapost.gr, πως της Τετάρτης 22 Μαρτίου 2022. «Υπάρχουν δικογραφίες από το 2017 για δικαστικές αποφάσεις ακούσιας νοσηλείας του κατά καιρούς στο Ψυχιατρείο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι απορρίφθηκε η αίτηση-πρόταση της Αντιεισαγγελέως Καβάλας τον Ιούλιο του 2021 προκειμένου το Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας να διατάξει την ακούσια νοσηλεία και ουσιαστικά τον εγκλεισμό του 23χρονου σε μονάδα ψυχικής υγείας και παρά τη σωρεία σχετικών ψυχιατρικών γνωματεύσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρωτοδίκης που δίκασε την αίτηση, τον Σεπτέμβριο του 2021, προχώρησε στην απόρριψη του αιτήματος εγκλεισμού του 23χρονου με το αιτιολογικό ότι «βελτιώθηκε η κατάσταση της ψυχικής υγείας του (μετέπειτα) δράστη».

«Το κατά πόσο βελτιώθηκε η κατάσταση της ψυχικής του υγείας και κατά πόσο δεν ήταν επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη απεδείχθη τον Ιανουάριο του 2022 που και πάλι το βασανισμένο και βαρύτατα κακοποιημένο ήδη από την παιδική του ηλικία και βαριά άρρωστο νεαρό άτομο παρουσιάστηκε με χειροπέδες ενώπιον του Πλημμελειοδικείου Καβάλας στις 21 Ιανουαρίου 2022 μετά από βάναυσο –και πάλι– ξυλοδαρμό της γιαγιάς του από τον ίδιο…!», συμπληρώνει ο κ. Βονικάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Πρεμιέρα» για την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ανέπαφων πληρωμών με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι, μέσω των ενεργοποιημένων συσκευών (smartphone, smartwatch) στα λεωφορεία των...

ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε έναν Λοχαγό του Στρατού για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της πρώην συζύγου του πέρασαν το μεσημέρι της Τετάρτης (24/4) αστυνομικοί στη Χαλκίδα....

ΕΛΛΑΔΑ

Η πεζοπορία μίας τουρίστριας σε φαράγγι της Κρήτης, ήταν απρόβλεπτη καθώς τραυματίστηκε και χρειάστηκε να συνδράμουν οι αρχές για την διάσωσή της. Όλα συνέβησαν...

ΕΛΛΑΔΑ

«Οι ευρωεκλογές είναι μια κρίσιμη εθνική κάλπη και ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί», είναι το μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση. Η ΝΔ εστιάζει...