Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Στην πόλη το Ανθρωποκτονιών – Ποιοι κλήθηκαν να καταθέσουν πρώτοι

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Το κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών βρίσκεται ήδη στην πόλη της Πάτρας και έχει στείλει ειδοποιήσεις σε γιατρούς και νοσηλευτές προκειμένου να καταθέσουν. Στη συνέχεια θα καταθέσει η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσουν συγγενείς και το τελευταίο το ζευγάρι, σύμφωνα με το STAR.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας και επικεφαλής της άτυπης επιτροπής των ιατροδικαστών για τους θανάτους των τριών παιδιών Νίκος Καρακούκης ανέφερε στο STAR πως «δεν έχουμε καταλήξει κάπου. Πέραν τούτου όταν καταλήξουμε θα βγει η αιτία θανάτου. Εγώ έχω την άποψη μετά από 30 χρόνια που έχω υπηρετήσει στις ιατροδικαστικές υπηρεσίες πως για να διαλευκανθεί πλήρως αυτή η υπόθεση θα πρέπει να οριστούν δύο άτομα που θα εξετάσουν και τους τρεις φακέλους».

«Μακροσκοπικά πρέπει να ελεγχθούν όλες οι εκθέσεις. Αν υπήρχε μία σύμπτωση απόψεων δεν θα υπήρχε θέμα ελέγχου. Εδώ επειδή δεν υπάρχει μακροσκοπικά πρέπει να ελεγθούν όλες οι εκθέσεις και πρέπει να ελεγχθούν από δύο άτομα, ιατρικοί φάκελοι, ιατροδικαστικές εκθέσεις, φωτογραφίες, όλα τα επιστημονικά δεδομένα για να καταλήξει κάποιος σε ένα συμπέρασμα. Δεν μπορώ να δώσω χρονικό ορίζοντα. Εχουμε ξεκινήσει την έρευνα και επαναλαμβάνω πως θα προκύψει αιτία θανάτου. Σίγουρα θα βγει αιτία θανάτου» ανέφερε ο κ. Καρακούκης.

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Βόμβα» από τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων – Τι αναφέρει

Μία σημαντική ανάρτηση έκανε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Γρηγόρης Λέων για την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Ο κ. Λέων, κοινοποίησε σε ανάρτησή του στο facebook ένα απόσπασμα από βιβλίο ιατροδικαστικής και συγκεκριμένα από το κεφάλαιο που αφορά στον ασφυκτικό θάνατο.

«Διαβάζω σε έκθεση: “Εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση ηπατικών κυττάρων», έγραψε ο Γρηγόρης Λέων και ανέβασε φωτογραφία από το βιβλίο, όπου αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Αυτές οι μικροαιμορραγίες και εξαγγειώσεις παρατηρούνται κυρίως στα διάφορα όργανα που περιγράφηκαν και η έντασή τους εξαρτάται από την ένταση της ασφυξίας και της εργώδους αναπνοής. Στο μικροσκόπιο παρατηρούνται: Χαρακτηριστικά στοιχεία είναι η ανεύρεση κενοτοπιών πλησίον των πυρήνων των ηπατικών κυττάρων, κυρίως σε παρατεινόμενες ασφυξίες».

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Οι έρευνες και η νέα καταγγελία για επεισόδιο σε καφετέρια

«Οταν ολοκληρωθεί η εξέταση των φακέλων θανάτων των τριών παιδιών, σε συνδυασμό με τις εξετάσεις που αναμένονται, και αφού υπάρξει η απαραίτητη αξιολόγηση δεδομένων και φωτογραφικού υλικού, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα προκύψει η αιτία θανάτου για κάθε παιδί. Αν πρόκειται δηλαδή για παθολογικά, γενετικά ή εξωγενή αίτια. Αυτές οι εκθέσεις θα διαβιβαστούν στις αστυνομικές Αρχές που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτων των παιδιών», αναφέρουν ιατροδικαστικοί κύκλοι που εμπλέκονται με τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου των τριών παιδιών.

Την ίδια ώρα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας αναμένεται να καθυστερήσουν για τουλάχιστον 10 ή περισσότερες ημέρες, έως ότου ολοκληρωθούν όλοι οι ποσοτικοί και ποιοτικοί έλεγχοι σε ουσίες που έχουν εντοπιστεί στις εργαστηριακές αναλύσεις. Παράλληλα, όσον αφορά στο θάνατο της Μαλένας, συνεχίζεται η έρευνα της αρμόδιας επιτροπής των ιατροδικαστών, που εξετάζει τον ιατρικό φάκελο και κάποιες εργαστηριακές αναλύσεις που αφορούν στα ηπατικά ένζυμα, καθώς το μικρό κορίτσι φέρεται να έχει χάσει τη ζωή του λόγω ηπατικής ανεπάρκειας.

Στο μεταξύ, ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης, διέψευσε δημοσίευμα εφημερίδας της Πελοποννήσου, που επικαλούμενο τον ίδιο, ανέφερε πως το πόρισμα για το θάνατο της Μαλένας βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και «κατά 99% θα απορρίψει ότι η αιτία του θανάτου της ήταν η ηπατική ανεπάρκεια». Ο κ. Καρακούκης δήλωσε σχετικά: «Δεν έχω κάνει καμία δήλωση στην εφημερίδα. Οσα αναφέρονται στο δημοσίευμα κατηγορηματικά δεν προέρχονται από την άτυπη επιτροπή των ιατροδικαστών, η οποία συνεχίζει την έρευνά της». Σημειώνεται πως ενδέχεται να διοριστούν δύο τουλάχιστον πραγματογνώμονες, προκειμένου να εξετάσουν όλους τους φακέλους θανάτων και να προβούν σε ενιαία έρευνα για να έχουν συνολική άποψη και για τους τρεις θανάτους των παιδιών.

Στο μεταξύ, ο ιατροδικαστής κ. Σωτήρης Μπουζιάνης, που είχε προβεί στη νεκροτομή της άτυχης Τζωρτζίνας, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εξετάζουμε την πιθανότητα ύπαρξης άλλων ουσιών σε υψηλά τοξικά επίπεδα ή όχι. Αν υπάρχουν, να δούμε αν δικαιολογούνται για θεραπευτικούς λόγους. Η αναζήτηση αφορά στο ενδεχόμενο ή στον αποκλεισμό ύπαρξης άλλων ουσιών που δεν εμπεριέχονταν στο ιατρικό πρωτόκολλο που είχε καθοριστεί για την ίαση του παιδιού. Η ανίχνευση στοχεύει στην πιθανότητα ύπαρξης ξένων ουσιών, “άσχετων” με αυτές που ενδεχομένως εμπεριέχονταν στα φάρμακα της ιατρικής αγωγής. Οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας προς το παρόν αναδεικνύουν τις ουσίες που εντάσσονται στην ιατροφαρμακευτική αγωγή που λάμβανε».

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Καταγγελία για νέο επεισόδιο σε καφετέρια με τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Νέο επεισόδιο με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, τη μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, καταγγέλλει η μάνα πρώην συντρόφου του Μάνου Δασκαλάκη.

Μετά τα τρία επεισόδια σε νεκροταφείο, γήπεδο και στον δρόμο, τα οποία κατήγγειλε η μάνα πρώην σχέσης του Μάνου και τα οποία διέψευσε η Ρούλα Πισπιρίγκου, η πρώτη αναφέρθηκε και σε ένα τέταρτο το οποίο έγινε το περασμένο Σάββατο σε καφετέρια.

Τι συνέβη

Η συγκεκριμένη καφετέρια, όπως αναφέρει η ίδια, είναι «στέκι» της και ήταν εκεί με τις φίλες της όταν δέχθηκε επίθεση από τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η ίδια περιγράφει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» το περιστατικό: «Πέρασε η Ρούλα, στην αρχή δεν την γνώρισα, με κοιτάζει και περνώντας δίπλα μου, φωνάζει δυνατά… «να δώσουμε στην π… 500 ευρώ άμα της λείπουν». Ξεροκαταπίνω, δεν δίνω σημασία γιατί ήμουν με την παρέα μου, αλλά μετά από μισή ώρα προσπαθώντας να φύγω και να μπω στο αυτοκίνητό μου, ξανά περνάει δίπλα μου και λέει… «μη σου γ… κα…». Πριν καν προλάβω να αντιδράσω είχε απομακρυνθεί. Οσοι ήταν στην παρέα μου έρχονται μάρτυρες για να πιστοποιήσουν το συμβάν».

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη μητέρα της 30χρονης που, σύμφωνα πάντα με την ίδια, στην ηλικία των 20 ετών, η κόρη της είχε μείνει έγκυος από τον Μάνο και η οικογένειά του τής πρόσφερε 500 ευρώ για να κάνει έκτρωση.

Το παραπάνω επεισόδιο φέρεται να επιβεβαίωσε και η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου, χθες το πρωί, χωρίς να γνωρίζει πως ήδη η καταγγελία είχε φθάσει στα γραφεία της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

Η ίδια είπε: «Πριν δύο ημέρες, το Σάββατο, κατέβαινα τον δρόμο του σπιτιού μου για να παραλάβω ένα δέμα και περνώντας μπροστά από ένα καφενείο, καθόταν η μητέρα της κοπέλας. Την άκουσα να λέει “αυτή είναι”. Γυρνώντας προς το σπίτι λίγα λεπτά μετά, μάς είδε, γιατί ήμουν μαζί με την αδελφή μου, μπήκε στο αυτοκίνητο της εταιρείας της, μαζί με μια άλλη γυναίκα, μας ακολούθησαν μέχρι το στενό του σπιτιού μου. Βγήκαν από το αυτοκίνητο, μας πλησίασαν προσπαθώντας να μας προκαλέσουν. “Αυτή είναι η καταραμένη”, είπε για μένα απευθυνόμενη στη φίλη της. Εγώ δεν αντέδρασα, ούτε η αδελφή μου και μπήκαμε στο σπίτι μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αύριο 28 Μαΐου στις 18:00, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, θα παραστεί στην τελετή...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση της λειτουργικής και της καθαρής κερδοφορίας, των επενδύσεων και των έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που βρίσκονται στο στάδιο κατασκευής ανακοίνωσε η ΔΕΗ για...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το κομμάτι κόκκινου πλαστικού ανάμεσα στα καλάμια της βόρειας Γαλλίας θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε κομμάτι του καταναλωτισμού που συσσωρεύεται σε όλο τον πλανήτη,...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 6.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρόκειται να λάβουν χρηματοδότηση μέσω των τριών νέων προγραμμάτων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας καθώς οι τράπεζες ενέκριναν τις αιτήσεις...