Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πόλεμος Ουκρανία Ρωσία: «Σφάχτηκαν» στον αέρα του Open, Αυγερινός – Παπαδόπουλος

Πόλεμος Ουκρανία Ρωσία: Ένταση επικράτησε στον αέρα του Open το βράδυ της Τετάρτης,  ανάμεσα στους δημοσιογράφους Πόπη Τσαπανίδου, τον Γιάννη Παπαδόπουλο και τον Θανάση Αυγερινό.

Αφορμή στάθηκε μια είδηση που μετέδωσε μια συνάδελφός τους από την αίθουσα σύνταξης, σχετικά με τις τέσσερις βασικές πόλεις της Ουκρανίας όπου έχει σημάνει συναγερμός και ότι χτυπήθηκε καθεδρικός ναός, τονίζοντας πως την είδηση επιβεβαίωσε ο σύμβουλος του υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας.

Ο δημοσιογράφος και ανταποκριτής από το Ροστόφ της Νότιας Ρωσίας, Θανάσης Αυγερινός ζήτησε διασταύρωση της είδησης για το συμβάν, κάτι που όξυνε το κλίμα. Ο παρουσιαστής Γιάννης Παπαδόπουλος απάντησε σε έντονο τόνο ότι η ενημέρωση προέρχεται από Ουκρανό και όχι από «Ιάπωνα αξιωματούχο». «Να διασταυρώνουμε τις ειδήσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγερινός, με τον κ. Παπαδόπουλο να επισημαίνει ότι είδηση από «Ουκρανό αξιωματούχο θα μεταδώσουμε Θανάση μου, από Γιαπωνέζο θες να μεταδώσουμε;».

«Δεν γίνεται να αυτολογοκρινόμαστε, η Αλεξία Τασούλη είπε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Αν δεν αποδειχθεί αληθές θα έχει κάνει λάθος αυτός που το είπε και θα το έχει μεταφέρει λάθος σε όλο τον πλανήτη», πρόσθεσε ο Γιάννης Παπαδόπουλος. «Ζούμε σε συνθήκες πολέμου, υπάρχει ανάγκη για εξακρίβωση», απάντησε ο Θανάσης Αυγερινός.

Ολος ο διάλογος

Αυγερινός: «Συνάδελφοι, να ρωτήσω λίγο κάτι; Θέλω απλώς να πω ότι αν δεν δούμε ότι έχουν χτυπηθεί αυτά που συζητάμε, μπορεί να είναι μονομερής, ουκρανική προπαγάνδα. Αν δεν το διασταυρώσουμε, είναι πολύ παρακινδυνευμένο όμως να το λέμε, επειδή νομίζω ότι δημιουργούμε και μια εντύπωση ότι κάποιοι είναι πάρα πολύ κακοί και βομβαρδίζουν τις εκκλησίες».

Τσαπανίδου: «Θανάση, το βλέπουμε, πριν από λίγα λεπτά δείξαμε την έκρηξη στο Κίεβο μπροστά στα μάτια μας. Αποδίδουμε επίσης την πηγή»

Αυγερινός: «Μιλάω για τις εκκλησίες, είναι ένα θέμα συμβολικό, μιλάω για τις εκκλησίες ξαναλέω».

Παπαδόπουλος: «Η Αλεξία μετέφερε ακριβώς όπως ανακοινώθηκε».

Αυγερινός: «Να πω την άποψή μου, ότι σε συνθήκες πολέμου, καλό είναι να διασταυρώνουμε τις ειδήσεις, γιατί αλλιώς μπορεί να δημιουργούμε ψευδείς εντυπώσεις. Να σας πω ένα παράδειγμα. Θα με αφήσετε να τελειώσω όμως; Λοιπόν, μεταδώσατε…»

Παπαδόπουλος: «Μισό λεπτό τώρα, πώς το φαντάζεσαι; Είμαστε στο μέτωπο; Συγγνώμη, δηλαδή εσύ, τόσες μέρες που μας μεταδίδεις πληροφορίες από την ρωσική πλευρά, πρέπει να τις διασταυρώνουμε πριν σου επιτρέψουμε να μας τις πεις;»

Αυγερινός: «Δεν τις ακούω μόνο ως δήλωση κάποιου, τις ακούω και από δημοσιογράφους, τις έχω με κάποιο τρόπο διασταυρώσει. Αυτό είναι μόνο δήλωση ενός Ουκρανού».

Παπαδόπουλος: «Αισθανόμαστε ότι μας μαλώνεις που την μεταδώσαμε την είδηση. Προσπαθούμε να καταλάβουμε»

Αυγερινός: «Δεν σας μαλώνω, μεταφέρω ένα κλίμα επειδή έχω ζήσει ξανά τον πόλεμο του 2014…»

Παπαδόπουλος: «Ουκρανό αξιωματούχο θα μεταδώσουμε Θανάση μου, τι θες Γιαπωνέζο; Δεν γίνεται να αυτολογοκρινόμαστε, η Αλεξία Τασούλη είπε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Αν δεν αποδειχθεί αληθές θα έχει κάνει λάθος αυτός που το είπε και θα το έχει μεταφέρει λάθος σε όλο τον πλανήτη».

Αυγερινός: «Ζούμε σε συνθήκες πολέμου, υπάρχει ανάγκη για εξακρίβωση»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Η Κατερίνα Γκαγκάκη μίλησε στο «Happy Day» για την πρεμιέρα του «TV Queen» και τα αρνητικά σχόλια, με την ίδια να αναφέρει μεταξύ άλλων...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το έγγραφο IEEP καθιστά σαφές ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και οι μη βιώσιμες γεωργικές πρακτικές μειώνουν ήδη την παραγωγή ελιών, πατάτας και...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Φαρμακονήσι μετέβη ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, όπου συναντήθηκε με στελέχη και οπλίτες στο φυλάκιο. Στην επίσκεψή του, ο Νίκος Δένδιας συνοδεύθηκε από...

ΔΙΕΘΝΗ

Αν και η θεραπεία με κύτταρα CAR-T έχει ερευνηθεί εδώ και δεκαετίες, τα φάρμακα χορηγούνται στην Ισπανία για μόλις τέσσερα χρόνια, ανοίγοντας ορίζοντες για...