Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ανθρωποκυνηγητό για τη θηλυκή συμμορία με τα Prada

Όλη την Αθήνα «χτενίζουν» οι αστυνομικοί για να εντοπίσουν τις λησταρχίνες, οι οποίες κυκλοφορούν με γούνες και ψηλοτάκουνα και εισβάλλουν σε σπίτια ηλικιωμένων, αρπάζοντας από διαμαντένια κοσμήματα μέχρι πανάκριβες γόβες Prada!

Οι δαιμόνιες κακοποιοί, οι οποίες απαρτίζουν τη «θηλυκή συμμορία» που έχει μπει στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ., είναι ψηλές, με πληθωρική εμφάνιση, προσεγμένο ντύσιμο και μεγάλη πειθώ, ώστε να μπορούν να ξαφρίζουν τα θύματά τους χωρίς να γίνονται αντιληπτές.

Τα τελευταία δύο χρόνια κατάφερναν να ξεγλιστρούν από τις Αρχές, όμως ταυτοποιήθηκαν χάρη στην παρατηρητικότητα ενός αξιωματικού της Ασφάλειας Εξαρχείων, ο οποίος ερευνούσε μια καταγγελία για απόπειρα κλοπής, και πλέον μένει να εντοπιστούν και να συλληφθούν.

Οπως προέκυψε από την έρευνα, αρχηγός της άγριας συμμορίας με… «άρωμα» γυναίκας είναι μια 35χρονη Ελληνίδα, ονόματι Βασιλική, που είχε συλληφθεί στο παρελθόν για συναφή αδικήματα και αναγνωρίστηκε από τα θύματά της ως η γυναίκα που είχε το γενικό πρόσταγμα στις επιθέσεις. Ως συνεργοί της φέρονται δύο γυναίκες της ίδιας περίπου ηλικίας με καθαρό ποινικό μητρώο, οι οποίες πιθανολογείται ότι στρατολογήθηκαν από την 35χρονη «εγκέφαλο» της οργάνωσης.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας που επικαλείται το Protothema.gr, οι τρεις γυναίκες «δηλητήριο» εντόπιζαν ηλικιωμένους, και οι δύο εξ αυτών έμπαιναν στα διαμερίσματά τους με διάφορες προφάσεις ή με τη βία. Η τρίτη τρύπωνε στα κρυφά και, όσο οι άλλες δύο απασχολούσαν τους ηλικιωμένους, ερευνούσε συρτάρια και ντουλάπια αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα.

Μαργαριταρένια κολιέ

Η πρώτη επίθεση καταγράφηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2018, όταν οι… μακρυχέρες έπεισαν έναν 88χρονο και τη σύζυγό του να τις αφήσουν να μπουν στο διαμέρισμά τους στο κέντρο της Αθήνας, με την πρόφαση ότι η μία από αυτές ζαλιζόταν και ήθελε να πιει νερό. Έτσι, άρπαξαν από μαργαριταρένια κολιέ, διαμαντένια σκουλαρίκια και σταυρούς μέχρι γόβες Prada αξίας 500 ευρώ και σπάνιες συλλογές αμερικανικών και ελληνικών νομισμάτων!

Έκτοτε, οι περιγραφές των καταζητούμενων γυναικών αποτυπώθηκαν σε πολλές καταγγελίες, ενώ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους ήταν ότι σε κάθε επίθεση εφάρμοζαν διαφορετικό modus operandi για να ξεγελούν τα θύματά τους. Τον Νοέμβριο του 2019 εισέβαλαν με τη βία στο διαμέρισμα ηλικιωμένης που επέστρεφε από τη λαϊκή και, αφού προσπάθησαν να τη ναρκώσουν, άρπαξαν 8.000 σε μετρητά και χρυσά κοσμήματα αξίας 40.000 ευρώ!

Λίγους μήνες αργότερα η μία από τις δράστριες έπεισε μια 72χρονη και την αδελφή της να την αφήσουν να μπει στο διαμέρισμά τους, προσποιούμενη ότι ήταν γειτόνισσά τους, και στη συνέχεια προσκάλεσε τη μία συνεργό της. Όταν η μία ηλικιωμένη πήγε στην κουζίνα για να ψήσει καφέ, οι δύο γυναίκες εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για να ξαφρίσουν κοσμήματα αξίας 7.000-8.000 ευρώ.

Τον περασμένο Ιούλιο οι λησταρχίνες προσπάθησαν να διαρρήξουν το διαμέρισμα ηλικιωμένης που έμενε στον έκτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Σόλωνος, όμως έγιναν αντιληπτές και κατάφεραν να ξεγλιστρήσουν προτού φτάσουν τα περιπολικά της Αστυνομίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...