Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Δεκαήμερη «οδύσσεια» για 41χρονη έγκυο που κυοφορούσε νεκρό έμβρυο

Μία οδύσσεια βίωσε μία 41χρονη από την Κοζάνη, η οποία διαπίστωσε ότι το έμβρυο που κυοφορούσε ήταν νεκρό και περιφερόταν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να χειρουργηθεί.
Η γυναίκα απευθύνθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Κοζάνης, γιατί είχε παλίνδρομη κύηση. Λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, ένα φαινόμενο πανελλαδικό και πανευρωπαϊκό, της προτάθηκε να πάει στο νοσοκομείο Γρεβενών, το οποίο με την σειρά του την έστειλε στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας.

Το νοσοκομείο εκεί της έκλεισε ραντεβού στις 3 Ιανουαρίου προκειμένου να χειρουργηθεί, ωστόσο όταν πήγε εκείνη την ημέρα υπήρξε διαμάχη εάν υπήρχε ή όχι ραντεβού. Ούτε κι εκεί όμως βρήκε κάποια λύση, με την γυναικολόγο του νοσοκομείου να της λέει πως δεν είναι κάτι επείγον.

Το σοκ ήταν μεγάλο για την 41χρονη, η οποία τελικά χειρουργήθηκε σε ιδιωτική κλινική, και έχει διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα από την 3η ΥΠΕ για όσα βίωσε η γυναίκα.

«Είναι ένα γεγονός σοκαριστικό για την γυναίκα. Είναι ένα ζήτημα που προκαλεί μεγάλη θλίψη και λύπη», είπε ο Χαράλαμπος Τσεβεκίδης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης.

«Έχει επιταχθεί ιδιωτική κλινική στην Κοζάνη από το δημόσιο και θα μπορούσα να την είχαν στείλει εκεί από την πρώτη στιγμή. Θα ήθελα να εκφράσω πάλι τη λύπη και τη συμπάθειά μου», είπε και πρόσθεσε ότι σήμερα το μεσημέρι θα συναντηθεί και θα μιλήσει με την 41χρονη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...