17/01/2022

Γιάννης Λαγός: Δεύτερο «όχι» στο αίτημα αποφυλάκισης του

Γιάννης Λαγός: «Οχι» και στο δεύτερο αίτημα αποφυλάκισης του Ιωάννη Λαγού είπε σήμερα το πενταμελές Εφετείο αναστολών. Το δικαστήριο απέρριψε την αίτησή του ως απαράδεκτη καθώς, όπως σημείωσε και ο εισαγγελέας της έδρας, δεν τηρήθηκε το χρονικό διάστημα δύο μηνών μεταξύ των αιτήσεων που έχει υποβάλει.

Ο καταδικασμένος Ευρωβουλευτής σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και 8 μηνών, για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός, δεν παρέστη στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του.

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για να συζητηθεί η νέα αίτηση. Όπως επεσήμανε ο εισαγγελέας της έδρας, δεν τηρήθηκε το χρονικό διάστημα δύο μηνών μεταξύ των δύο αιτήσεων που έχει υποβάλει ο κατηγορούμενος και κατ’ επέκταση, η αίτηση θα πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη.

Όχι και στην Πόπορη

Λίγο αργότερα συζητήθηκε στο ίδιο δικαστήριο το τρίτο αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής της πρώην ανθυπαστυνόμου Βενετίας Πόπορη, η οποία έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών και 7 μηνών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και παράνομη οπλοκατοχή. Η δικηγόρος της αιτούσας επικαλέστηκε προβλήματα υγείας της αλλά και οικονομικά, για να στηρίξει το αίτημα της εντολές της .Ωστόσο, ο εισαγγελέας της έδρας έκρινε ότι οι προβαλλόμενοι λόγοι δεν είναι τόσο σοβαροί ώστε να δικαιολογούν υπέρμετρη βλάβη. Και υπό αυτό το πρίσμα πρότεινε απόρριψη του αιτήματος, όπως τελικά αποφάσισε κατά πλειοψηφία (4-1) και το δικαστήριο.