Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για την επίθεση στον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ

Άμεση υπήρξε η παρέμβαση της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών για την επίθεση από κουκουλοφόρους κατά καθηγητή της ΑΣΟΕΕ. Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί μεταξύ άλλων οι αξιόποινες πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας.

Τον ξυλοδαρμό καθηγητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) καταδίκασε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρύτανης του πανεπιστημίου Δημήτρης Μπουραντώνης, ο οποίος είχε δεχθεί και ο ίδιος επίθεση από κουκουλοφόρους.

Θυμίζουμε πως νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, 11.01.2022, κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε αίθουσα του Οικονομικού Πανεπιστημίου και ξυλοκόπησαν καθηγητή μπροστά σε φοιτητές.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στην τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο Mega, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο καθηγητής είναι κατηγορούμενος από την περίοδο 2018-2019 για μία υπόθεση απάτης, όπου φαίνεται να παραπλανούσε πολλά άτομα με το γνωστό τρικ της πυραμίδας.

Δηλαδή, για μια επικερδή επένδυση, αρχικά εισέπραττε μεγάλα χρηματικά ποσά, απέδιδε κάποιους τόκους και παρακρατούσε τα ποσά. Για το αδίκημα αυτό είναι κατηγορούμενος το 2022.

Όμως από καταθέσεις τριών καθηγητών προκύπτουν νέα στοιχεία. Ο ένας από αυτούς ανέφερε ότι όταν επισκέφθηκε τα γραφεία του ομίλου που είχε δημιουργήσει ο καθηγητής στη Ρουμανία, καταγγέλλει ότι διαπίστωσε πως εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ανήλικους.

Σχετικές αναφορές υπήρξαν και στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Οι αστυνομικοί, λοιπόν, υποστηρίζουν ότι όλο αυτό το πλέγμα των ερευνών συνδέεται με τη σημερινή επίθεση που δέχτηκε ενώ έκανε μάθημα.

Σημειώνεται, ότι ο εν λόγω καθηγητής έμεινε στη θέση του μέχρι σήμερα γιατί δεν είχε τελεσιδικήσει καμία από τις δικαστικές έρευνες. Επιπλέον, κατείχε στο παρελθόν θέσεις κρατικές, σε επιτροπές και σε συμβούλια.

Η επίσημη ανακοίνωση του Πρυτανικού Συμβουλίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

«Την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 16:20, ομάδα 15 περίπου κουκουλοφόρων εισέβαλε με βίαιο και τρομοκρατικό τρόπο σε αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ξυλοκόπησε καθηγητή την ώρα που παρέδιδε μάθημα παρουσία των φοιτητριών-φοιτητών που το παρακολουθούσαν.

Το δημόσιο Πανεπιστήμιο πλήττεται ξανά από βίαιες και αντιδημοκρατικές ενέργειες εναντίον μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και μάλιστα ενώπιον των φοιτητριών και φοιτητών που έρχονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, παρά την έξαρση της πανδημίας.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο καταδικάζει απερίφραστα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη νέα αυτή άσκηση ωμής βίας που τραυματίζει το κύρος του Ιδρύματος ως ελεύθερου, ανοικτού και δημοκρατικού δημόσιου πανεπιστημίου. Κάθε τέτοια ενέργεια στρέφεται κατά του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Οι πρυτανικές αρχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ενημέρωσαν άμεσα τις αρμόδιες αρχές και ζητούν τον εντοπισμό των υπευθύνων και τη παραπομπή τους στη δικαιοσύνη», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από: Live News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...