25/01/2022

Αλλοδαπή έπεσε θύμα trafficking στην Ηλεία – Ομοεθνής της τη βίαζε και την εξέδιδε συστηματικά

Φρίκη προκαλούν τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, μετά από την καταγγελία μιας γυναίκας, η οποία έπεσε θύμα trafficking στην Ηλεία.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όταν ένας αλλοδαπός άνδρας από περιοχή του κάμπου της Ηλείας, εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη οικονομική θέση της γυναίκας αυτής και απειλώντας την με επιστροφή στη χώρα της, την εξέδιδε συστηματικά. Ο άνδρας προγραμμάτιζε έναντι αμοιβής ερωτικά ραντεβού του θύματος με άνδρες σε περιοχές της Ηλείας, όπου, σύμφωνα με το PatrisNews, την μετέφερε με το αυτοκίνητό του και παρακρατούσε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που λάμβανε η γυναίκα ως αμοιβή.

Σύμφωνα με την καταγγελία του θύματος, ο άνδρας εκμεταλλευόμενος τη δεινή οικονομική της θέση και με απειλές την εξανάγκαζε να συνευρίσκεται και μαζί του ερωτικά.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη, σε περιοχή της Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Πηνειού και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων και του βιασμού.

Το θύμα μεταφέρθηκε σε δομή για την προστασία θυμάτων εμπορίας ανθρώπων ενώ ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, σε περιοχή της Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού, ένας αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων και του βιασμού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία αλλοδαπής γυναίκας, ο συλληφθείς εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη οικονομική θέση της παθούσας και απειλώντας την με επιστροφή στη Χώρα της, προέβαινε συστηματικά στη γενετήσια εκμετάλλευσή της.

Ειδικότερα, ο αλλοδαπός άνδρας προγραμμάτιζε έναντι αμοιβής ερωτικά ραντεβού της παθούσας με άνδρες σε περιοχές της Ηλείας, όπου την μετέφερε με όχημα του και παρακρατούσε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που λάμβανε η αλλοδαπή ως αμοιβή.

Επιπλέον, σύμφωνα με την καταγγελία της παθούσας ο αλλοδαπός άνδρας εκμεταλλευόμενος τη δεινή οικονομική της θέση και με απειλές την εξανάγκαζε να συνευρίσκετε ερωτικά μαζί του.

Η αλλοδαπή παθούσα μεταφέρθηκε σε δομή για την προστασία θυμάτων εμπορίας ανθρώπων.

Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.