17/01/2022

Λαμία: Ραγδαία αύξηση εισαγωγών στο νοσοκομείο με κορονοϊό

Υπό πίεση συνεχίζει να βρίσκεται το Σύστημα Υγείας λόγω της επέλασης του κορονοϊού.

Ενδεικτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου, όπως μεταδίδει το lamiareport.gr, μέσα στο Σαββατοκύριακο είχαμε 26 εισαγωγές ασθενών λόγω επιπλοκών της Covid-19.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φτάσουμε στους 56 νοσηλευόμενους στην Κλινική Κορονοϊού στο Πέτρινο κτίριο την ώρα που η ΜΕΘ Covid είναι ασφυκτικά γεμάτη (12 ασθενείς), συγχρόνως με τη Γενική ΜΕΘ όπου κι εκεί νοσηλεύονται ασθενείς.

Στη ΜΕΘ Covid τα τελευταία δύο περιστατικά αντιστοιχούν σε άτομα εμβολιασμένα, που αντιμετώπισαν όμως πρόβλημα με την καρδιά τους και χρειάστηκαν Εντατική. Οι υπόλοιποι 10 ασθενείς είναι μη εμβολιασμένοι με ηλικίες από 47 έως 72 ετών και διάμεση ηλικία τα 56 έτη.

Στην Κλινική αντίστοιχα, οι ανεμβολίαστοι είναι 35, ενώ 21 άτομα δήλωσαν ότι είναι εμβολιασμένα.

Τέλος να σημειωθεί πως το Σαββατοκύριακο μια 61χρονη ασθενής από τη Λαμία διακομίστηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Τρικάλων. Από τις αρχές Νοεμβρίου περισσότερα από 20 άτομα χρειάστηκε να διακομισθούν σε ΜΕΘ άλλων Νοσοκομείων, καθώς δεν έφταναν τα κρεβάτια στη Λαμία, ενώ διψήφιος ήταν και ο αριθμός των ασθενών που διασωληνώθηκαν και βρήκαν μετά από μέρες – κάποιοι εξ αυτών – κρεβάτι σε Εντατική.