Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: 128 αστυνομικοί νοσούν στην περιφέρεια Β. Αιγαίου – Οι 65 στη Λέσβο [βίντεο]

Κορονοϊός: Μεγάλα προβλήματα δημιουργεί στη χώρα η επέλαση της Όμικρον, με ολόκληρες δομές, υπηρεσίες αλλά και επιχειρήσεις βγαίνουν «εκτός μάχης», λόγω των αυξημένων κρουσμάτων. Στο… χορό των κρουσμάτων και η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, στην περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση Βορείου Αιγαίου 128 αστυνομικοί νοσούν.

Οι 65 εξ αυτών βρίσκονται στη Μυτιλήνη, με τη Λέσβο να καταγράφει καθημερινά νέο «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων, αφού χτες εντοπίστηκαν 325 νέα.

Οι φόβοι για διασπορά είναι μεγάλοι, καθώς και λόγω των υπηρεσιών της αλλά και της φύσης της δουλειάς τους, οι περισσότεροι αστυνομικοί έχουν έρθει σε επαφή μεταξύ τους.

Σημειώνεται ότι η Λέσβος έχει συνολικά περί τους 1000 αστυνομικούς.

«Η Όμικρον θερίζει παντού. Και στην αστυνομία, και στους νοσηλευτές. Δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα στοιχεία, αλλά και στην Αττική ξέρω ότι πολλοί συνάδελφοι νοσούν. Στο Βύρωνα κλείσαμε ένα ολόκληρο γραφείο. Ακόμα δεν έχει υπάρξει τέτοιο πρόβλημα ώστε να δημιουργείται πρόβλημα αστυνόμευσης, ιδιαίτερα στις μάχιμες ομάδες. Αλλά δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθούν τα δεδομένα», σημείωσε σχετικά μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα MEGA ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Ήδη κοντεύουμε να φτάσουμε στο 85% στον εμβολιασμό των αστυνομικών. Πάνω από το 50% των αστυνομικών δεν ήθελαν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Δεν ήμασταν αρνητές, είχαμε πολλά νέα παιδιά που αισθάνονταν άτρωτοι, αλλά και πολλούς συναδέλφους που φοβόντουσαν», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Έμφραγμα» αναμένεται να προκαλέσει στην Αθήνα και σε μεγάλο κομμάτι της χώρας η αυριανή απεργία, την οποία έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ. Η συμμετοχή συνδικάτων...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...