21/01/2022

Θεσσαλονίκη: Εντείνει την ανησυχία η γρήγορη μετάδοση της Όμικρον (βίντεο)

Με τους ειδικούς να αναμένουν ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού μέσα στην εβδομάδα που ξεκινά, κρίσιμη είναι η αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κατά τη διάρκεια της οποίας θα εκτιμηθεί η αποδοτικότητα των υφιστάμενων μέτρων αλλά και η κατάσταση στο σύστημα υγείας, όπως αποτυπώνεται στον αριθμό των εισαγωγών και των διασωληνωμένων που θα οδηγήσει στην εισήγηση για το δεύτερο πακέτο μέτρων.

Η γρήγορη μετάδοση της παραλλαγής Όμικρον εντείνει την ανησυχία.Παρά τα ενθαρρυντικά νέα για τα ήπια συμπτώματα και τη μικρότερη νοσηρότητα και θνησιμότητα που προκαλεί, πολλά στοιχεία της παραμένουν ακόμη άγνωστα. Η 3η δόση εμβολιασμού και μάσκες παντού, είναι τα όπλα μας κατά της Όμικρον, καθώς τα νοσοκομεία είναι υπό πίεση. Στη Θεσσαλονίκη, η νέα μετάλλαξη έχει ανιχνευτεί στα λύματα της πόλης.

Διαψεύδοντας σχετική φημολογία, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αποκλείει το ενδεχόμενο να μην επαναλειτουργήσουν τα σχολεία αμέσως μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Σαφείς αποστάσεις κράτησε η Υπουργός Παιδείας, από την ανάρτηση του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου κατά των αρνητών του κορονοϊού που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησία της Ελλάδος. Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν αύριο Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, περιγράφονται ως ήπια και αναμένεται να ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου.