Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Καλπάζει η «Όμικρον» – Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία

Η επιδημιολογική εξέλιξη των επομένων ημερών, απόδοση των μέτρων και οι εισηγήσεις των επιστημόνων που θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα, θα καθορίσουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν τις πρώτες μέρες του νέου έτους, με τον υπουργό Ανάπτυξης να κάνει λόγο για ήπια μέτρα, όπως ο περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στο μεταξύ, πρόστιμα που μπορεί να φτάσουν και το ένα εκατομμύριο ευρώ, προαναγγέλλει ο κ. Γεωργιάδης, με αφορμή περιστατικό ανατίμησης 42% για μάσκες αυξημένης προστασίας σε ηλεκτρονικό κατάστημα. Με τα νοσοκομεία να βρίσκονται υπό ασφυκτική πίεση και τους ειδικούς να μιλούν για κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες, η μετάδοση της μετάλλαξης Όμικρον προκαλεί ανησυχία αλλά και ελπίδες.

Χριστουγεννιάτικη λειτουργία χωρίς συνωστισμό, διασφάλισε για τους πιστούς των Ιωαννίνων, ο Μητροπολίτης Μάξιμος, εφαρμόζοντας σύστημα κρατήσεων.

Την ίδια στιγμή, εντονότατες αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί χιουμοριστική ανάρτηση του καθηγητή Πολιτικής της Υγείας, Ηλία Μόσιαλου, κατά των αρνητών του κορονοϊού, με φωτογραφία της Παναγίας και του Ιωσήφ στον δρόμο για τη Βηθλεέμ.
Με οργισμένη ανακοίνωσή της, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας, κάνει λόγο για προσβλητική ανάρτηση που χλευάζει τη θρησκευτική πίστη εκατομμυρίων ορθόδοξων Χριστιανών στη χώρα και τονίζει:

Ο φανατισμός και η έλλειψη σεβασμού στον άλλον, δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των «θρησκειών» ή των «αλλόθρησκων» αλλά οριζόντιο γνώρισμα πολλών ανθρώπων, συντηρητικών και προοδευτικών.

Είναι επίσης σαφές ότι κανένας δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα της ιδιωτικότητας για τη ρατσιστική συμπεριφορά του, όταν κατέχει θέσεις κρατικής ευθύνης και εκφράζεται δημοσίως.

Στη Χριστουγεννιάτικη λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, αντικατέστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος διαγνώστηκε με κορονοϊό και βρίσκεται υπό παρακολούθηση, με ήπια συμπτώματα σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης.

Τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο κ. Βαρθολομαίος με τον υπουργό υγείας της Τουρκίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Πρεμιέρα» για την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ανέπαφων πληρωμών με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι, μέσω των ενεργοποιημένων συσκευών (smartphone, smartwatch) στα λεωφορεία των...

ΕΛΛΑΔΑ

Η πεζοπορία μίας τουρίστριας σε φαράγγι της Κρήτης, ήταν απρόβλεπτη καθώς τραυματίστηκε και χρειάστηκε να συνδράμουν οι αρχές για την διάσωσή της. Όλα συνέβησαν...

ΕΛΛΑΔΑ

«Οι ευρωεκλογές είναι μια κρίσιμη εθνική κάλπη και ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί», είναι το μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση. Η ΝΔ εστιάζει...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 ο Πανελλαδικός Τελικός Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας – Social Innovation Relay. Ο Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας  – Social...