Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Στο πλευρό των αστέγων η «Αποστολή» μαζί με την ΕΛΑΣ, μοίρασαν δέματα αγάπης

Παραμονή Χριστουγέννων με τη δύση του ηλίου, κλιμάκιο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μοίρασε δέματα αγάπης στους αστέγους της πρωτεύουσας.

Δεν είναι η πρώτη φορά – εν μέσω πανδημίας και αύξησης κρουσμάτων- όπου η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» αφουγκράζεται την αγωνία της εγκατάλειψης και της μοναξιάς των αστέγων, μοιράζοντας είδη πρώτης ανάγκης, πολλές ευχές για καλή χρονιά και ένα χαμόγελο για να στηρίξει την ελπίδα σε όσους ανανεώνουν κάθε φορά το ραντεβού μαζί της.

Αρωγός αυτή τη φορά η ΕΛ.ΑΣ., η οποία πάντα κοντά στον πολίτη ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής μας, μετουσιώνοντας την ενσυναίσθηση που διέπει το σύνολο των υπηρετούντων στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τα δέματα τροφίμων περιλαμβάνουν στερεά τροφή, γλυκίσματα, νερό και χυμούς φρούτων, ενίοτε όμως η ανθρωπιστική βοήθεια συνοδεύεται από κλινοσκεπάσματα, ρουχισμό, υποδήματα και είδη ατομικής υγιεινής και φροντίδας, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, τις περιστάσεις και τα αιτήματα όσων έχουν ανάγκη.

 

apostoli-1
apostoli-12
apostoli-13

Έγινε χαρτογράφηση των αναγκών και των συνθηκών που βιώνουν οι άστεγοι, οι οποίες, τώρα λόγω πανδημίας ολοένα και αυξάνονται, συνεπεία του οποίου, η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» αναπροσαρμόζει και τις ανθρωπιστικές της παρεμβάσεις.

Το προφίλ των ανθρώπων που περιμένουν κάθε φορά τη βοήθεια της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» είναι τοξικομανείς, αποφυλακισμένοι, άποροι που περιφέρονται στους δρόμους, στις πλατείες και στις στοές για να βρουν καταφύγιο να περάσουν τη νύχτα τους κατασκευάζοντας με ότι μπορούν την πρόχειρη διαμονή τους.

Αποδέκτες της βοήθειας αυτής και συνταξιούχοι, οικονομικά αδύναμοι άνθρωποι, συνάνθρωποί μας που η κρίση αρχικά τους οδήγησε σε αδιέξοδο, το οποίο τώρα έγινε απελπισία και απόγνωση με τον αόρατο εχθρό της πανδημίας.

Οι εργαζόμενοι της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και εθελοντές συνεχίζουν αδιάκοπα να τηρούν τις εντολές του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, να στέκονται δίπλα στους αστέγους, να τους δείχνουν έμπρακτα ότι δεν είναι μόνοι, να μεταφέρουν τα λόγια του ότι, η Εκκλησία με όλες της τις δυνάμεις  και με αξιόλογες συνεργασίες θα τους στηρίζει  και θα απαντά στις προσδοκίες τους, υπογράμμισε, ο Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» Κωνσταντίνος Δήμτσας.

apostoli-14
apostoli-15
apostoli-17

Ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» Ιωάννης Πεταλάς, συντόνισε την όλη προσπάθεια και παρουσία, για την μεταλαμπάδευση ενός μηνύματος αλληλεγγύης και αγάπης. Στη συνέχεια μετέφερε την ευλογία και τις ευχές του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου στην Ηγεσία του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους συμμετέχοντες και τον καθένα ξεχωριστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για τον “πολιορκητικό κριό” της MG, το οικονομικό και καθόλα αξιόλογο SUV που ακούει στο όνομα ZS, η πολυφωνία των εκδόσεων μακροσκοπικά, απλά αποτελεί...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...