Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ψευτογιατρός: Νέες σοκαριστικές μαρτυρίες – Έλεγε ότι θεραπεύει από τον καρκίνο μέχρι και τη μυική δυστροφία

Ψευτογιατρός: «Μου έκανε υπέρηχο σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας και μόλις τελείωσε μου είπε “λήξη συναγερμού φιλενάδα, δεν έχεις καρκίνο”», δήλωσε από το βήμα του μάρτυρα γυναίκα που νόσησε το 2015 από καρκίνο του μαστού και δέχθηκε τις «υπηρεσίες» του δήθεν ογκολόγου.

Η γυναίκα κατέθεσε πως ο «Dr Kontos» της ζήτησε 12 χιλιάδες ευρώ ,τα οποία ωστόσο δεν του τα έδωσε γιατί δεν τα είχε. Όπως είπε η μάρτυρας,το 2015 έκανε χειρουργείο για την αφαίρεση του όγκου και τέσσερα χρόνια μετά οι γιατροί της είπαν να κάνει μαστεκτομή. Αναζητώντας να πάρει κι άλλες γνώμες ήρθε σε επαφή με τον «Dr Kontos», ο οποίος αφού της έκανε υπέρηχο αποφάνθηκε πως δεν έχει καρκίνο. «Μου είπε “λήξη συναγερμού φιλενάδα, αυτό που έχεις δεν είναι καρκίνος είναι πήγματα γαλακτοφόρου αδένα επειδή δεν έχεις θηλάσει. Τα έχεις και στον άλλο αδένα. Στο λέω για να μην σε βάλουν κάτω και σε χειρουργήσουν”. Παρόλαυτα εγώ είχα αποφασίσει να κάνω την επέμβαση. Δεν εναντιώθηκε σε αυτό ο κατηγορούμενος.

Του είπα ότι θα κάνω επέμβαση και μου είπε να την κάνεις. Μου είπε πως καλά έκανα και δεν έκανα χημειοθεραπείας, γιατί σε κάθε σχήμα χημειοθεραπείας ο κάθε γιατρός βάζει 25.000 ευρώ στο παντελόνι».

Αναφερόμενη στα χρήματα που της ζήτησε ο ψευτογιατρος η γυναίκα κατέθεσε πως: «Αν τα είχα θα του έδινα και τα διπλά, ήταν τέτοια η πειθώ του που δεν μπορούσες να σκεφτείς ότι αυτός ο άνθρωπος είναι απατεώνας, δεν μπορούσες να τον αμφισβητήσεις ίσως γιατί σου έλεγε αυτά που ήθελες να ακούσεις.. Όταν ένας καρκινοπαθής ακούει «λήξη συναγερμού» είναι τεράστια η χαρά του, καθώς «ο καρκίνος είναι συνώνυμο της απελπισίας».

Όταν, μετά την επέμβαση μαστεκτομής οι γιατροί συνέστησαν στην ασθενή να βρει έναν ογκολόγο εκείνη, όπως κατέθεσε, τους είπε πως είχε βρει «τον καλύτερο. Τον Δόκτορα Κόντο».

Όπως ανέφερε η μάρτυρας ο δήθεν ογκολόγος «με έβαζε να κάνω εξειδικευμένες εξετάσεις ούρων και αίματος σε συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο και μου έλεγε όταν κλείνω το ραντεβού να λέω ότι είμαι από αυτόν. Τους τις έστελνα με e-mail. Δεν μου απαντούσε ποτέ. Ενημερωνόμουν από αυτά που έλεγε ο μικροβιολόγος», συμπλήρωσε η μάρτυρας.

Σύμφωνα με την γυναίκα, ο κατηγορούμενος ήταν «απατεώνας με ευρύ φάσμα δράσης», καθώς μεταξύ άλλων είχε πει σε μια φίλη της ότι μπορεί να εξαφανίσει τη μυωπία με ενέσεις, ενώ είχε πει στην ίδια πως μπορεί να της ανοίξει λογαριασμό στην Ελβετία. «Είχα τις ενδείξεις, αλλά δεν της αξιολόγησα. Εκ των υστέρων συνέθεσα τα κομμάτια του παζλ, όταν έσκασε η φούσκα», είπε η μάρτυρας σημειώνοντας ακόμη πως εκτός από τα έλαια κάνναβης ο κατηγορούμενος της είχε συστήσει διατροφή με παντζάρια και σκόρδα. Όπως τόνισε η μάρτυρας είχε δει τον 48χρονο στην κλινική που τον επισκέπτονταν για να της κάνει τις «εξετάσεις» παρέα με ομάδα γιατρών. «Με εξέταζε σε ένα δωμάτιο μέσα στην κλινική, η πόρτα δεν είχε το όνομά του. Ποτέ δεν υπήρξε νοσηλεύτρια ποτέ δεν υπήρξε κανείς. Μια φορά ο άντρας μου τον ρώτησε «γιατρέ τι σας οφείλουμε» και μας απάντησε: «απολύτως τίποτα, δεν παίρνουμε χρήματα από Έλληνες ασθενείς».

Στη δίκη κατέθεσε σήμερα και πατέρας ανήλικου αγοριού, το οποίο διαγνώστηκε στα 8 του χρόνια με μυική δυστροφία και ήρθαν σε επαφή μέσω μίας φίλης της συζύγου του με τον κατηγορούμενο το 2015. Ο μάρτυρας είπε: «Μίλησε η σύζυγος μου στο τηλέφωνο και τον κάλεσε να έρθει στο σπίτι. Μας παρουσιάστηκε σαν δόκτορας. Δε θυμάμαι τι ειδικότητα μας είπε ότι έχει. Ερχόταν και έβλεπε το παιδί. Την πρώτη φορά ζήτησε 8.000 ευρώ. Μετά όταν έφερε βότανα, πήρε και άλλα χρήματα διαδοχικά. Συνολικά μας πήρε πάνω από 50.000 ευρώ. Μας έδινε τσάγια, χυμούς κλπ. και επέμενε να κόψουμε την θεραπεία με την κορτιζόνη. Ευτυχώς, η σύζυγος μου μίλησε με κάποια άλλη γνωστή, που είχε διακόψει τη θεραπεία το παιδί της και της είπε πως είχε χειροτερέψει. Έτσι δεν την κόψαμε τη θεραπεία. Μας έλεγε «σε έξι μήνες θα ανεβαίνει τα σκαλιά» και ότι η κορτιζόνη εμποδίζει τη θεραπεία να λειτουργήσει. Πηγαίναμε σε νοσοκομείο, όπου το παιδί έκανε εξετάσεις. Ξαφνικά σταμάτησαν τα τηλέφωνα. Η σύζυγος του κατηγορούμενου μας έλεγε ότι «λείπει έξω». Εγώ ήμουν σίγουρος από την πρώτη στιγμή πως δεν υπήρχε περίπτωση να δω βελτίωση. Απλά το παιδί το ταλαιπωρήσαμε, κάθε μία ώρα βότανο, κάθε πρωί στις έξι αλοιφές. Δε ξέρω τι είχαν μέσα τα βότανα, πάντως το παιδί δεν είχε καμία βελτίωση».

Πρώτη μάρτυρας κατέθεσε σήμερα μια ακόμη συγγενής θύματος, η οποία ανέφερε ότι ο καρκινοπαθής γαμπρός της πείσθηκε από τον κατηγορούμενο να σταματήσει τις χημειοθεραπείες και να παίρνει 14 με 15 φορές την ημέρα βότανα και έλαια που εκείνος του χορηγούσε.

Όπως κατέθεσε η μάρτυρας, ο ασθενής διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας το 2012 και περίπου μέσα σε ένα έτος κατέληξε. Η μάρτυρας είπε πως ο γαμπρός της γνώρισε τον «ψευτογιατρό» από τον πνευματικό του στο Άγιον Όρος. ως βοτανολόγο. «Η αδελφή μου και ο γαμπρός μου τον συνάντησαν και τους είπε ότι είναι πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας που ασχολείται με τη βοτανολογία. Του έδωσε πολλά βότανα και διάφορα μπουκαλάκια,τα οποία δεν ξέρω τι είχαν μέσα, έπινε 13 με 14 την ημέρα. Τον έπεισε να μην κάνει χημειοθεραπείες αν και είχε ξεκινήσει.. Ήρθανε στο σπίτι ο κατηγορούμενος και ένας άλλος, ο οποίος ήθελε να του κάνει επέμβαση για να του ξεράνει τον καρκίνο. Δεν τον αφήσαμε να τη κάνει. Συνέχισε τη θεραπεία του αξιωματικού- βοτανολόγου. Τα χρήματα τα έπαιρνε λέγοντας ότι θα βοηθήσει κάποιον που έχει παιδιά αλλά δεν είχε ρεύμα. Από όσο γνωρίζω έδωσαν ποσό πάνω από 100.000 ευρώ.. Ο γαμπρός μου “έφυγε” στις 7 Ιουλίου του 2013 στο νοσοκομείο «Λαϊκό». Ο κατηγορούμενος έρχονταν και στο νοσοκομείο για να μιλήσει με το γιατρό και εκεί του έβαζε ενέσεις μέσα στον ορό. Αν συνέχιζε τις χημειοθεραπείες θα είχε πάρει μια παράταση για δύο τουλάχιστον χρόνια. Γιατί όχι; Για τα παιδιά του ήταν σημαντικό. Μετά το θάνατό του ο κατηγορούμενος δεν σήκωσε ποτέ το τηλέφωνο. Ακόμη και την ημέρα του θανάτου του, του είχε κάνει ενέσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για τον “πολιορκητικό κριό” της MG, το οικονομικό και καθόλα αξιόλογο SUV που ακούει στο όνομα ZS, η πολυφωνία των εκδόσεων μακροσκοπικά, απλά αποτελεί...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΕΛΛΑΔΑ

Με αφορμή ένα ακόμη σοβαρό περιστατικό τραυματισμού ανηλίκου -έπειτα από προσπάθεια πυροδότησης βεγγαλικών που είχε στην κατοχή του σε περιοχή της Αττικής- «Το Χαμόγελο...