Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Απογραφή 2021: Πώς θα γίνονται οι συνεντεύξεις από απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ

Με προσωπικές συνεντεύξεις, που θα γίνονται κατ’ οίκον από απογραφείς, συνεχίζεται η διαδικασία της Απογραφής Πληθυσμού – Κατοικιών που πραγματοποιεί η ΕΛΣΤΑΤ.

Η προθεσμία για τη διαδικασία της αυτοαπογραφής έληξε στις 13 Δεκεμβρίου και ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή προς το κοινό για τροποποιήσεις/διορθώσεις μέχρι και την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως όσοι δεν μπόρεσαν, για οποιονδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα απογραφούν από τον Απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Απογραφή: Πώς θα γίνονται οι συνεντεύξεις – Οι 3 τρόποι

Στον οδηγό της ΕΛΣΤΑΤ για την Απογραφή επισημαίνεται ότι οι προσωπικές συνεντεύξεις από απογραφέα θα γίνονται με τρεις τρόπους. Είτε με δια ζώσης συνέντευξη, είτε με τηλεφωνική συνέντευξη, είτε μέσω συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου.

Συγκεκριμένα:

• Ο Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ επισκέπτεται κάθε κατοικία που δεν απογράφηκε ηλεκτρονικά εφαρμόζοντας υποχρεωτικά τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

• Αν το νοικοκυριό επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης, η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα γίνει είτε εντός είτε εκτός της κατοικίας, τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της συνέντευξης θα δοθούν και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

• Αν το νοικοκυριό δεν επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης: – Ο Απογραφέας θα αφήσει το έντυπο ερωτηματολόγιο στο νοικοκυριό και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα παραλαβής του συμπληρωμένου ερωτηματολογίου οπότε και θα δώσει και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν. ή – Ο Απογραφέας θα κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, με τηλεφωνική συνέντευξη και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα που θα παραδώσει τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

Πώς ξεχωρίζουμε τους απογραφείς

Κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, οι περίπου 60.000 Απογραφείς και οι 12.500 Τομεάρχες της ΕΛΣΤΑΤ φέρουν, εκτός από την αστυνομική τους ταυτότητα, ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ.

Επιπλέον, είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς της νόσου του Κορωνοϊού COVID-19. Άτομα που διαμένουν σε συλλογικά καταλύματα όπως καταυλισμοί, στρατόπεδα, μοναστήρια, Δομές φιλοξενίας μεταναστών/προσφύγων και ασυνόδευτων ανηλίκων, Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών/προσφύγων, οίκοι ευγηρίας, οικοτροφεία, άσυλα, κλινικές χρόνιων νοσημάτων, Δομές φιλοξενίας αστέγων κ.λπ. απογράφονται αποκλειστικά από ειδικούς Απογραφείς, με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερωτηθείς εάν θα άλλαζε κάτι στην προσέγγισή του για τον δεύτερο προημιτελικό, ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχολίασε: «Θα προτιμούσα να νικήσω. Συγχαρητήρια στην Ρεάλ Μαδρίτης...

LIFESTYLE

Την Κατερίνα Στανίση υποδέχθηκε η Έλενα Παπαβασιλείου, τη νύχτα της Τετάρτης, στο νέο επεισόδιο για την εκπομπή EQ που προβλήθηκε στο πρόγραμμα του Action...