Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Νέες αποκαλύψεις για τις συμμορίες ανηλίκων: Άγρια επίθεση σε ζευγάρι στον Άγιο Στέφανο

Επίθεση από συμμορία ανηλίκων καταγγέλλει ότι δέχτηκε ένας κάτοικος του Αγίου Στεφάνου Αττικής, μαζί με τη γυναίκα του. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ζευγάρι, οι πέντε ανήλικοι δράστες τους έστησαν καρτέρι λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι τους, τους χτύπησαν στο σώμα και το πρόσωπο και δεν σταμάτησαν την άγρια επίθεση, ούτε όταν τα θύματά τους κατέληξαν στο έδαφος.

«Μου έριξαν μπουνιά στο πρόσωπο, ζαλίστηκα, έπεσα κάτω και με κλοτσούσαν στα πλευρά και το κεφάλι. Τη γυναίκα μου το ίδιο, την κλοτσούσαν και εκείνη στα πλευρά…», περιγράφει ο άνδρας στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, που δημοσιεύει το θέμα και φωτογραφίες με τα τραύματα του ζευγαριού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όλα εκτυλίχθηκαν την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου. Εκείνη την ημέρα, οι νεαροί «επισκέφθηκαν» νυχτερινές ώρες, για τρίτη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, το σπίτι της οικογένειας, στο οποίο εκτόξευσαν γυάλινα και πλαστικά μπουκάλια. Η γυναίκα είχε δει, μάλιστα, έντρομη τον έναν από τους δράστες να προσπαθεί να ανοίξει την αυλόπορτα της κατοικίας. «Βλέπουμε κάποιους να τρέχουν με μαύρες κουκούλες, φώναζαν “ρουφιάνοι”. Καλέσαμε την πρώτη φορά την Αμεση Δράση. Μας λένε: “Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, τους ξέρουμε, να τους μιλήσουμε να δούμε”», περιγράφει το ζευγάρι, που αποφάσισε, τελικά, να «ζητήσει τον λόγο» από τους νεαρούς.

«Αυτό ήταν το λάθος μας σαν ενήλικοι. Δεν πιστεύαμε ότι θα μας επιτεθούν. Τέσσερα αγόρια και ένα κορίτσι ήταν, τους αναγνωρίσαμε. Βγαίνω στη λεωφόρο, περνάει περιπολικό από το Αστυνομικό Τμήμα και τους συνέλαβαν», αναφέρει ο άνδρας που δέχτηκε μαζί με τη γυναίκα του τα βίαια χτυπήματα από τους ανήλικους δράστες που κατέληξαν στο Τμήμα Ασφαλείας του Αγίου Στεφάνου. Σε συνεργασία με τις Αρχές, οι νεαροί επέστρεψαν στα σπίτια τους, αφού, τελικά, τους έγινε μια σύσταση υπό την απειλή μήνυσης.

Η συγκεκριμένη επίθεση έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες αντίστοιχες, που έχει διαχειριστεί η Αστυνομία από τις αρχές του χρόνου. Μόνο το πρώτο 8μηνο του 2021, οι υποθέσεις σωματικής βλάβης από ανήλικους δράστες είχαν φτάσει τις 99, σύμφωνα με τα στοιχεία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. που είχε αποκαλύψει λίγες εβδομάδες πριν ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής. Μάλιστα, οι δράστες αυτών των υποθέσεων είχαν αυξηθεί μέσα σε έναν μόλις χρόνο κατά 14%.

Διαδικτυακές αναρτήσεις μέσα από το… Αστυνομικό Τμήμα

Στιλέτο στα χέρια, πρόσωπα κρυμμένα με μωσαϊκό, ακόμα και φωτογραφία μέσα από… Αστυνομικό Τμήμα. Πρόκειται για μερικές μόνο από τις αναρτήσεις των ανήλικων δραστών της επίθεσης στις σελίδες τους στα social media. Παρά το γεγονός ότι βρίσκονται εδώ και καιρό στο… μικροσκόπιο της Αστυνομίας, δεν διστάζουν ακόμα και να επιδεικνύουν τις παραβατικές τους συμπεριφορές στο Διαδίκτυο. Οι συχνές… επισκέψεις τους στα Αστυνομικά Τμήματα δεν έχουν μέχρι στιγμής βάλει φρένο στη δράση τους, που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Μάλιστα, όπως φαίνεται σε ανάρτησή τους σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, διασκεδάζουν τις εντυπώσεις, βγάζοντας φωτογραφία δίπλα από τα κρατητήρια.

«Θέλουμε την ηρεμία μας», αναφέρουν κάτοικοι του Αγίου Στεφάνου, που εδώ και καιρό βλέπουν μια ολόκληρη γειτονιά να έχει μετατραπεί σε χώρο εκτόνωσης της συμμορίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο καιρό πριν, ένα κοριτσάκι 18 μόλις μηνών βρήκε, την ώρα που έπαιζε στην παιδική χαρά, έναν σουγιά που είχε «χάσει» ένας από τους ανήλικους δράστες. Στον ίδιο χώρο, όπως καταγγέλλουν γονείς, υπάρχουν εκτεθειμένα καλώδια από κολόνες φωτισμού. Το προστατευτικό καπάκι που έκρυβε τα επικίνδυνα καλώδια το χρησιμοποίησαν οι νεαροί σαν πολεμοφόδιο, κατά την καταδρομική επίθεσή τους στο σπίτι του ζευγαριού που ξυλοκόπησαν στις 26 Νοεμβρίου.

Βανδαλισμοί σε σχολεία και γυμναστήρια

«Ολοι σιωπούν σαν να πιστεύουν ότι δεν γίνεται κάτι επειδή είναι ανήλικοι», καταγγέλλει στην εφημερίδα ο άνδρας που κατάληξε αιμόφυρτος να ζητάει βοήθεια, την περασμένη Παρασκευή, μετά την επίθεση των νεαρών. Οπως περιγράφει μερικούς μήνες πριν, ένας από ανήλικους τον είχε ακούσει να ρωτάει τον κοινοτάρχη τι σκοπεύει να κάνει για τους βανδαλισμούς που είχαν γίνει από τη συμμορία στην παιδική χαρά. «Στοχοποιηθήκαμε, βρήκαμε λίγο μετά σπασμένο τον καθρέφτη του επαγγελματικού μου φορτηγού, έκανα καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα. Παρενοχλούν παιδιά, σπάνε αυτοκίνητα, έχουν δημιουργήσει θέματα ακόμα και σε αθλητικές δραστηριότητες σε γυμναστήριο της περιοχής», αναφέρει χαρακτηριστικά το θύμα των νεαρών δραστών, κάνοντας, επίσης, λόγο για αδιαφορία της δημοτικής Αρχής απέναντι στις καταστροφές της δημόσιας περιουσίας.

Εναν χρόνο πριν, αντιπροσωπεία μαθητών, εκπροσώπων από συλλόγους γονέων, αθλητικούς ομίλους, αλλά και από την τοπική εκκλησία, είχε ζητήσει, με έγγραφη πρότασή τους, τη βοήθεια του Δήμου Διονύσου για να περιοριστεί η δράση των ανηλίκων, όμως, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, αυτό δεν έγινε ποτέ.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα πέριξ του περιβάλλοντος χώρου του Γυμνασίου, του Κλειστού Γυμναστηρίου και του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου παρουσιάζεται έντονη έξαρση παραβατικής συμπεριφοράς», προειδοποιούσε η επιστολή, περιγράφοντας σειρά από βανδαλισμούς σε σχολικές εγκαταστάσεις. «…Δεν αποτελεί έκπληξη ότι όλοι οι κάδοι της ευρύτερης περιοχής έχουν καταστραφεί από τη χρήση κροτίδων και άλλων παρόμοιων αυτοσχέδιων σκευασμάτων», αναφέρει σε άλλο σημείο το έγγραφο των κατοίκων του Αγίου Στεφάνου.

Την αδυναμία αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων παραδέχονται ακόμα και οι ίδιοι οι αστυνομικοί, που προσπαθούν με συστάσεις να κατευνάσουν τους νεαρούς που για περισσότερο από έναν χρόνο έχουν αναστατώσει μια ολόκληρη περιοχή.

Πηγή: eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...