Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Περιθώριο 50 ημερών για υποβολή αίτησης στο «Εξοικονομώ 2021»

Χρονικό περιθώριο 50 ημερών θα έχουν τα νοικοκυριά που θέλουν να διεκδικήσουν τα κίνητρα του «Εξοικονομώ 2021» για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους, προκειμένου να υποβάλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους στο δημοφιλές πρόγραμμα.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την κατάθεση των φακέλων ανοίγει στις 13 Δεκεμβρίου και οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν από τότε 50 ημέρες, οπότε και κλείνει η πύλη, χρόνο προετοιμασίας και συμμετοχής.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την κατάθεση των φακέλων ανοίγει στις 13 Δεκεμβρίου και οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν από τότε 50 ημέρες, οπότε και κλείνει η πύλη, χρόνο προετοιμασίας και συμμετοχής.

Το προαναφερόμενο διάστημα ισχύει για τους ιδιοκτήτες κατοικιών και μεμονωμένων διαμερισμάτων. Δηλαδή, με πιο απλά λόγια, οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τις συγκεκριμένες κατηγορίες ακινήτων θα μπορούν να υποβληθούν από τις 13 Δεκεμβρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου 2022.

Στις 8 Φεβρουαρίου και για επίσης 50 ημέρες, έως τις 28 Μαρτίου, θα είναι ανοιχτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων πολυκατοικίας. Όσοι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων θέλουν να συμμετάσχουν ως σύνολο και για την ενεργειακή αναβάθμιση της πολυκατοικίας τους θα μπορούν τότε να καταθέσουν τους φακέλους τους.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ιστοσελίδα https://exoikonomo2021.gov.gr, όπου βρίσκεται αναρτημένος και ο οδηγός του «Εξοικονομώ 2021», που περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες για το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων.

Το νέο πρόγραμμα στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση τουλάχιστον 50.000 κατοικιών, 38% περισσότερων συγκριτικά με τον προηγούμενο κύκλο.

Το «Εξοικονομώ 2021» θα συμβάλει στην επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), για την ενεργειακή αναβάθμιση 600.000 κτιρίων έως το τέλος της δεκαετίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με τις πιο πρόσφατες σχεδιαστικές μελέτες του, την BMW Vision Neue Klasse sedan και την BMW Vision Neue Klasse X SAV, το BMW Group...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για τον “πολιορκητικό κριό” της MG, το οικονομικό και καθόλα αξιόλογο SUV που ακούει στο όνομα ZS, η πολυφωνία των εκδόσεων μακροσκοπικά, απλά αποτελεί...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...