Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης o Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εισήχθη στο νοσοκομείο Μάουντ Σάιναϊ (Mount Sinai) του Μανχάταν, προκειμένου να υποβληθεί σε αγγειογραφία και να γίνει αξιολόγηση αν θα παραστεί ανάγκη τοποθέτησης στεντ.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Κήρυκα, εξαιτίας της εξέλιξης αυτής αναβάλλεται η αναχώρησή του για το Φανάρι, η οποία είχε ορισθεί για το απόγευμα της Τετάρτης.

Νωρίτερα είχε εκδοθεί ανακοινωθέν το οποίο ανέφερε ότι ο Πατριάρχης υποβλήθηκε την Τρίτη σε ιατρικές εξετάσεις στο νοσοκομείο Mount Sinai, της οποίας τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής ανέφερε τα εξής: «Διά του παρόντος ανακοινούται ότι, επί τη λήξει της επισκέψεώς Του εις ΗΠΑ και προ της επιστροφής Του εις την εν Φαναρίω έδραν Του, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος υπεβλήθη εις ιατρικήν εξέτασιν (τσεκ-απ) εις το Νοσοκομείον ‘Mount Sinai’ της Νέας Υόρκης, τα αποτελέσματα της οποίας ήσαν λίαν ικανοποιητικά, διό και ο Παναγιώτατος αναχωρεί αύριον, Τετάρτην, 3ην Νοεμβρίου 2021, μετά της τιμίας συνοδείας Αυτού, δι’ ιδιωτικού αεροσκάφους, εις την Πόλιν, ως είχεν εξ αρχής προγραμματισθή».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πατριάρχης την Κυριακή 24 Οκτωβρίου είχε εισαχθεί σε Νοσοκομείο της Ουάσιγκτον λόγω αδιαθεσίας που αισθάνθηκε από υπερβολική κόπωση και είχε πάρει εξιτήριο την επομένη, Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, συνεχίζοντας κανονικά την επίσκεψη και τις επαφές του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ.κ. Βαρθολομαίος θα έλθει σ0 Νοεμβρίου στην Ελλάδα, όπου έχουν προγραμματισθεί από την Εκκλησία της Ελλάδος εκδηλώσεις για την επέτειο των τριάντα χρόνων της Πατριαρχίας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ford Puma εξακολουθεί να αποτελεί στη χώρα μας την κορυφαία επιλογή στην κατηγορία των συμπαγών crossover οχημάτων και ταυτόχρονα την ιδανική πρόταση για...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η κατανάλωση υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων στην παιδική ηλικία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιομεταβολικών προβλημάτων – όπως καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο και διαβήτης – αργότερα στη...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ευρώπη που οραματιζόμαστε είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης. Η Ευρώπη, που με τις πρωτοβουλίες της δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας -κοινωνικής, γεωπολιτικής, εργασιακής, οικονομικής- σε...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ίδρυση γραφείων ενδοοικογενειακής βίας σε κάθε νομό της Ελλάδας ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού...