Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ποιος Μητροπολίτης αρνήθηκε συμμετοχή σε καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού

Αρνήθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, ο μητροπολίτης Τρίκκης Χρυσόστομος να συμμετάσχει στην καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού για την προστασία της δημόσιας υγείας από την Covid-19. Ο ιεράρχης απέρριψε την πρόσκληση του δημάρχου Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, να επισκεφθούν μαζί τα εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου να στείλουν από κοινού μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού, με το επιχείρημα ότι η ιατρική κοινότητα πρέπει πλέον να πείσει με τα δικά της μέσα.

Στην επιστολή του ο μητροπολίτης Τρίκκης αναφέρει «η ιατρική κοινότητα και επιστήμη πρέπει να αναλάβει τα ηνία της ενημέρωσης και πληροφόρησης για τον εμβολιασμό κατά της πανδημικής νόσου και να πείσει με τα δικά της μέσα για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού».

Σημειώνει δε ότι κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης η Εκκλησία «προστάτεψε και περιέθαλψε το ποίμνιό της και την κοινωνία τηρώντας τα ειδικά και ανά περιστάσεις διάφορα μέτρα που εισηγούνταν η ελληνική Κυβέρνηση και η Ιατρική και Επιστημονική Κοινότητα» και πως η Εκκλησία «θα βρίσκεται συνεχής άγρυπνος συμπαραστάτης και βοηθός στην όλη προσπάθεια».

Ο Σταγών

Ανάλογη πρόσκληση εστάλη και στον μητροπολίτη Σταγών Θεόκλητο και, όπως είπε (Λέσχη 97,6) ο δήμαρχος Τρικκαίων, ο ιεράρχης «δήλωσε πως θα συνεννοηθεί με την Ιερά Σύνοδο και θα μας απαντήσει στην πρότασή μας».

Ο κ. Παπαστεργίου επεσήμανε ότι «υπάρχουν διάφορες τάσεις ακόμα και στο εσωτερικό της Εκκλησίας. Υπάρχει η πολύ ξεκάθαρη του μητροπολίτη Λαρίσης που στήνει εμβολιαστικά κέντρα έξω από τις εκκλησίες ή η αξιοπρεπέστατη τάση, όπως θεωρώ, του μητροπολίτη Ξάνθης, ο οποίος δήλωσε πως πολλοί ιερείς πήραν κόσμο στο λαιμό τους».

Μάλιστα, τόνισε: «Ας μην κρυβόμαστε, προφανώς και είναι δουλειά της επιστήμης και της ιατρικής το κομμάτι του εμβολιασμού, αλλά όλοι μας ξέρουμε κι έχουμε γίνει θεατές και αυτήκοοι μάρτυρες ιερέων που μέσα στις εκκλησίες έλεγαν τα αντίθετα. Καλό θα ήταν λοιπόν να δούμε και τα ποσοστά των εμβολιασμών, τι κάνει ο καθένας στο χώρο που έχει την ευθύνη και εκπροσωπεί, γιατί π.χ. το 78% των εργαζομένων στον Δήμο Τρικκαίων έχει εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και τα ποσοστά και σε άλλους οργανισμούς, ώστε να δούμε και ο καθένας μας πώς αντιλαμβάνεται την ευθύνη που φέρνει για την κατάσταση η οποία επικρατεί».

Στο μεταξύ, με το πρόγραμμα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα στις 20 και 21 Νοεμβρίου και με τις τιμητικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν προς τιμήν του λόγω της συμπλήρωσης 30 χρόνων στον πατριαρχικό θρόνο ασχολήθηκε χθες η Ιερά Σύνοδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Θλίψη έχει προκαλέσει στον κόσμο του θεάτρου η είδηση πως η Άννα Παναγιωτοπούλου άφησε την τελευταία της πνοή το Μεγάλο Σάββατο, 04/05. Τη δυσάρεστη...

ΔΙΕΘΝΗ

Σε νέες συλλήψεις διαδηλωτών κατά του πολέμου στη Γάζα προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης σε δύο ακόμα πανεπιστημιακά ιδρύματα της πολιτείας. Είχε προηγηθεί αίτημα...

ΕΛΛΑΔΑ

Ριζική αλλαγή έχει σημειώσει ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας από σήμερα το πρωί, Μεγάλο Σάββατο (4/5), ενώ σύμφωνα με την πρόγνωση του...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αμέσως μετά την άφιξή τους στα τέλη Δεκεμβρίου του 2020, τα εμβόλια κατά του Covid-19 άνοιξαν τον δρόμο για την επιστροφή στην κανονικότητα. Σύμφωνα...