Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η ανθρώπινη σοφία προέρχεται από τις γνώσεις, τις εμπειρίες, τα γράμματα

«Η ανθρώπινη σοφία προέρχεται από τις γνώσεις, τις εμπειρίες, τα γράμματα», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από τον παιδικό σταθμό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», στο Δήλεσι, όπου τέλεσε σήμερα το πρωί την ακολουθία του αγιασμού, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Επισήμανε, μάλιστα, επ’ αυτού ότι «αυτή μόνο δεν είναι αρκετή. Χρειάζεται και η άνωθεν Σοφία, αυτή που έρχεται και φωτίζει τον άνθρωπο. Εκεί που οι δύο αυτές Σοφίες συναντώνται, εκεί γίνεται το θαύμα της προσωπικότητας του ανθρώπου».

Εν συνεχεία, σε αναφορά του στον παιδικό σταθμό υπογράμμισε ότι «μια σημαντική προσπάθεια έχει ‘’φυτρώσει” σε αυτήν την περιοχή. Αυτό το κέντρο αποβλέπει να οικοδομήσουμε σωστά τα παιδιά, από πλευράς γνώσεων, αλλά και χαρακτήρος». Έκανε λόγο, επίσης, για την ανάγκη να αποκτήσουν τα παιδιά γερά θεμέλια, ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες της ζωής και ευχήθηκε να καταβάλλουν όλοι προσπάθειες, ώστε το οικοδόμημα του κάθε παιδιού να αποκτήσει γερά θεμέλια.

Επιπρόσθετα, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ανακοίνωσε ότι σε λίγο καιρό θα εγκαινιαστεί ένας νέος παιδικός σταθμός στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής.

Τον Αρχιεπίσκοπο με τη συνοδεία του, τον πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Θεοχάρη και τον αρχιδιάκονο π. Ιωάννη Μπούτση, υποδέχθηκαν η διευθύντρια, Κατερίνα Ράπτη, και το προσωπικό του παιδικού σταθμού, ενώ παρέστησαν ο διευθυντής του Βαφειαδάκειου Ιδρύματος, Παναγιώτης Σίσκος, ο δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγαλιάς, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών.

Ο παιδικός σταθμός «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» λειτουργεί υπό την ευθύνη του Βαφειαδάκειου Ιδρύματος και του Οργανισμού «Εκκλησιαστική Μέριμνα». Προσφέρει καθημερινά πρωινό στα παιδιά, ενώ ποικίλλουν οι δραστηριότητες και τα εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως μαθήματα αγγλικών, ξεναγήσεις σε μουσεία, γυμναστική και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...