Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Κινσάσας Νικηφόρος

Εκοιμήθη σήμερα, Τρίτη 27 Ιουλίου 2021 σε ηλικία 72 ετών ο Σεβ. Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Νικηφόρος.

Ο Σεβασμιώτατος το απόγευμα μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, όπου εισήχθη στην εντατική.

Να αναφερθεί ότι ο Μακαριστός Μητροπολίτης Κινσάσας Νικηφόρος νοσηλευόταν με κορωνοϊό σε Νοσοκομείο του Κονγκό, και σήμερα αποφασίστηκε η αεροδιακομιδή του στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» με έξοδα του Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους Αθανασίου Μαρτίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, Τοποτηρητής στην Ι.Μ. Κινσάσας αναλαμβάνει ο Μητροπολίτης Κανάνγκας Θεοδόσιος.

Επίσης ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β’ πληροφορηθείς την κοίμηση του Μητροπολίτη Νικηφόρου τέλεσε Ιερό Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής.

Τέλος ο Πατριάρχης Θεόδωρος ανέφερε ότι: «έφυγε ένα αξιόλογο στέλεχος του Πατριαρχείου και μία εξαίρετη μορφή της Εκκλησίας».

Λίγα λόγια για τον μακαριστό Μητροπολίτη Κινσάσας κυρό Νικηφόρο

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κινσάσα, Yπέρτιμος και Έξαρχος πάσης Ισημερίας κυρός Νικηφόρος (κατά κόσμον Γεώργιος Κωνσταντίνου) εγεννήθη στη Θεσσαλονίκη το έτος 1949.

Μετά την αποφοίτησή του από το Πρακτικό Λύκειο Θεσσαλονίκης εφοίτησε στο Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο Θεσσαλονίκης (1967-1969).

Το έτος 1975 απεφοίτησε από την Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ το 1999 ανηγορεύθη διδάκτωρ του Τμήματος Θεολογίας της ιδίας Σχολής.

Το 1971 εκάρη μοναχός στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων Χανίων. Την 22α Αυγούστου του ιδίου έτους χειροτονήθηκε διάκονος.

Το 1977 εγκαταβίωσε στο Άγιον Όρος, διωρισθείς καθηγητής στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία και εν συνεχεία αναπληρωτής Σχολάρχου, το δε 1988, κατόπιν προτάσεως της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους ωρίσθη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Σχολάρχης.

Το 1978 εχειροτονήθη πρεσβύτερος από τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Ροδοστόλου κ. Χρυσόστομο, προχειρίσθη δε Αρχιμανδρίτης από τον Σεβ.Μητροπολίτη Ιερισσού και Αγίου Όρους κ.Νικόδημο.

Τὸ 1997 παρητήθη από την σχολαρχία της Αθωνιάδος και κατόπιν προσκλήσεως του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου, ανέλαβε την οργάνωση του πρώτου Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Αργυρόκαστρο.

Από το έτος 2006 μετέχει στην διοίκηση του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου του Κογκό «Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης», όπου και διδάσκει.

Συνέγραψε πολλές επιστημονικές μελέτες, ενώ έλαβε μέρος σε διάφορα συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Την 7η Οκτωβρίου 2010, τη προτάσει της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’, εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής.

Πηγή: romfea.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...