Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο Σωτήρης Τσιόδρας στο Φανάρι για να μιλήσει για την πανδημία

Σύναξη στο Φανάρι στην οποία έχουν κληθεί περισσότεροι από 100 Ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου και των Μητροπόλεων των Νέων Χωρών θα πραγματοποιηθεί την 1η Σεπτεμβρίου, ημέρα της Ινδίκτου, όπου η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει την έναρξη του νέου έτους και στο πλαίσιο των 30 χρόνων που συμπληρώνονται το 2021 από την εκλογή του κ. Βαρθολομαίου στον Οικουμενικό Θρόνο.

Το ενδιαφέρον είναι ότι για πρώτη φορά έχουν κληθεί και λαϊκοί μεταξύ των οποίων και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ως ειδικός με μεγάλη εμπειρία για το θέμα της πανδημίας καθώς θέμα της Σύναξης αποτελεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία και η στάση της Εκκλησίας απέναντι στο ζήτημα .Για το θέμα της πανδημίας θα μιλήσει και ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος, ο οποίος πρόσφατα προέτρεψε τους πιστούς να εμβολιασθούν.

Το δεύτερο θέμα της Σύναξης αφορά στην εξαγγελία του Ευαγγελίου στον 21ο αιώνα, το μήνυμα δηλαδή του Ευαγγελίου και πως μεταφέρεται στις ημέρες μας.
Ο πρέσβης επί τιμή Δημήτρης Παρασκευόπουλος θα μιλήσει για θέματα που αγγίζουν την ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στον κόσμο ενώ ο Μητροπολίτης Κρήνης Κύριλλος θα πραγματοποιήσει ομιλία για εκκλησιολογικά θέματα και για τα δίκαια του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Δύο ακόμα λαϊκοί, οι θεολόγοι Αριστοτέλης Παπανικολάου από την Αμερική και Γεώργιος Λαμπής από την Γερμανία θα μιλήσουν στην Σύναξη. Θα συζητηθούν θέματα για την νεολαία και την Τρίτη ηλικία καθώς και τον Ορθόδοξο μοναχισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται να τεθούν ζητήματα όπως επί παραδείγματι η Εκκλησία της Βόρειας Μακεδονίας. Αντίθετα θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην Εκκλησία και το ποίμνιο της.
Οι εργασίες που θα ολοκληρωθούν στις 3 Σεπτεμβρίου έχουν ως αντικείμενο θέματα που απασχολούν την Εκκλησία και την κοινωνική ζωή και έχουν άμεση επίδραση στη ζωή του ποιμνίου. Η Σύναξη θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πόλης και όχι στις Ι. Ναό της Αγίας Τριάδας, όπως συμβαίνει κάθε τρία χρόνια, προκειμένου να μην υπάρξει συγχρωτισμός λόγω του ιού.

Εχουν κληθεί όλοι οι εν ενεργεία Αρχιερείς του Θρόνου, Μητροπολίτες Επίσκοποι και βοηθοί Επίσκοποι, από όλο τον κόσμο. Στην Σύναξη θα μιλήσουν ο Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος καθώς και μοναχοί και μοναχές και ηγούμενοι ανδρικών και γυναικείων σημαινόντων μονών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...