24/10/2021

Δεν συζητά η Εκκλησία να μπαίνουν στους ναούς μόνο εμβολιασμένοι

Ούτε καν συζητά η Εκκλησία να μπαίνουν στους ναούς μόνον οι εμβολιασμένοι πιστοί. «Η Εκκλησία δεν είναι μαγαζί», ξεκαθάρισε χθες ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ), μητροπολίτης Ιλίου, Αθηναγόρας, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να χωρίσει τους ανθρώπους.

Μετά την επίσημη θέση της Ιεράς Συνόδου σύμφωνα με την οποία συστήνει προς τους πιστούς «την ελεύθερη επιλογή του εμβολιασμού ως την «αποκλειστική και επιστημονικά ελεγμένη λύση αναχαίτισης της εξάπλωσης του κορονοϊού», ο κ. Αθηναγόρας διευκρίνισε με δηλώσεις του ότι δεν ζητήθηκε από την Πολιτεία και ούτε τέθηκε από την Εκκλησία να εισέρχονται στους ναούς μόνον όλοι όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19 . «Εξηγήθηκε στον κ. Κικίλια ότι η Eκκλησία δεν υπάρχει περίπτωση να υιοθετήσει κάτι τέτοιο», ανέφερε χαρακτηριστικά στο OPEN.

«Δική τους επιλογή»

Mάλιστα, τόνισε ότι «ο χώρος της εκκλησίας είναι ένας χώρος ελευθερίας. Δεν είναι ένας χώρος όπου θα χωρίσουμε τους ανθρώπους σε εμβολιασμένους και μη. Αυτό εξηγήθηκε στον κ. Κικίλια. Θα κάνουμε όσες προσπάθειες μπορούμε για να πείσουμε ανθρώπους, αλλά έχουν την ελεύθερη, δική τους επιλογή».

Oπως είπε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, «συνεχίζουμε τον τρόπο με τον οποίο μπαίνουμε τώρα στις εκκλησίες, διότι δεν αυξήθηκε ο αριθμός των ατόμων που μπαίνουν τώρα στην εκκλησία, δηλαδή με τη μάσκα και με τα τεστ στους κληρικούς, και εξασφαλίζουμε την ελεύθερη είσοδο όποιου το επιθυμεί. Δεν είναι ένα μαγαζί η εκκλησία. Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε σε ανθρώπους να έρχονται».