13/06/2021

Απονομή Οφφικίου στην Ιερά Μητρόπολη Κατάγκας

Καθώς διανύουμε την αναστάσιμη περίοδο, μέσα σε τούτες τις δύσκολες ημέρες που περνάει η ανθρωπότητα, το ποιμαντικό έργο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κατάγκας, κ. Μελετίου, συνεχίζεται με αμείωτο βαθμό.

Οι ανάγκες στο χώρο της Εξωτερικής Ιεραποστολής είναι μεγάλες.

Γι’ αυτό, χρειάζονται συνεργάτες, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα ποιμαντικά τους καθήκοντα και να βοηθήσουν το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Συγχρόνως, όμως, αυτοί που εργάζονται με ζήλο και αφοσίωση θα πρέπει να επιβραβεύονται, ώστε να συνεχίζουν με μεγαλύτερη αυταπάρνηση να διακονούν το λαό του Θεού, αλλά και να γίνονται παραδείγματα προς μίμηση για τους υπολοίπους.

Έτσι, λοιπόν, την Κυριακή 6/6/2021, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Κολουέζι, ο Σεβασμιώτατος κ. Μελέτιος, λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, απένειμε το Οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον π. Ιάκωβο Ilunga, ο οποίος, όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος, διακονεί με ζήλο στην Ιερά Μητρόπολη και την βοηθάει σημαντικά στο ποιμαντικό της έργο.

Θα πρέπει να επισημάνουμε τον λόγο του Ευαγγελίου, ο οποίος στις ημέρες μας είναι τόσο επίκαιρος: Ο μεν θερισμός πολύς, οι δε εργάται ολίγοι (Ματθ. 9, 37).

Πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν άνθρωποι που μέσα στην καρδιά τους έχουν τον πόθο, για να εργαστούν Ιεραποστολικά.

Να γίνουν όργανα της χάριτος του Θεού, οδηγώντας ανθρώπους στη σωτηρία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.