Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Το χρυσό κλειδί της Αλεξάνδρειας στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β’

Με ιδιαίτερη τιμή έγινε δεκτός στο Κυβερνείο της Μεγάλης Πόλεως της Αλεξάνδρειας, η Α.Θ. Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, σήμερα Τρίτη, 1η Ιουνίου 2021.

Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας Σεβ. Μητροπολίτη Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσο, υποδέχθηκε ο Κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας, κ. Μοχάμεντ Αλ Σερίφ.

Ο Κυβερνήτης κ. Αλ Σερίφ, εκφράζοντας τον σεβασμό και την εκτίμησή του προς τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, αναφέρθηκε με θαυμασμό στην πολυετή διακονία του Μακαριωτάτου στην Πόλη της Αλεξάνδρειας ο οποίος Ηγείται το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως, η εμβληματική πόλη της Αλεξάνδρειας είναι εκ συστάσεώς της μια ελληνική Πόλη, όπου διατηρεί εδώ και 2.000 χρόνια το ιστορικό Πατριαρχείο την Έδρα του.

Δήλωσε επίσης, πως θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Ο Κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας, με την πρέπουσα τάξη, απένειμε στον Πάπα και Πατριάρχη κ.κ. Θεόδωρο Β΄, την ανώτατη τιμητική διάκριση, το χρυσό κλειδί της Πόλεως, ως έκφραση και ένδειξη απείρου σεβασμού, αγάπης και αναγνώρισης στο ακαταπόνητο και πολύπλευρο ιεραποστολικό του έργο.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης, με έκδηλη την συγκίνηση και την χαρά ευχαριστώντας τον Κυβερνήτη για την φιλοξενία, αλλά κυρίως για την μεγάλη τιμητική διάκριση, ανταπέδωσε με δώρα αγάπης, εκφράζοντας την μεγάλη του ευγνωμοσύνη, τον σεβασμό και την αγάπη του, τονίζοντας τους μακροχρόνιους δεσμούς που τους συνδέουν, όταν ο κ. Αλ Σερίφ υπηρετούσε σε διάφορες διοικητικές θέσεις της πόλης.

Στη συνέχεια, αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, κυρίως αναφορικά για το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και το έργο προσφοράς του στην Μεγάλη Πόλη και γενικότερα σε όλη την Αίγυπτο.

Ο Μακαριώτατος, συνεχάρη και ευχήθηκε καλή δύναμη σε όλα τα έργα που πραγματοποιεί ο Κυβερνήτης και το επιτελείο του, τα οποία ο Πατριάρχης με ενδιαφέρον προσωπικά παρακολουθεί και θαυμάζει.

Τέλος, ο Κυβερνήτης ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για το έργο του και την παρουσία του σε όλες τις Χώρες της Αφρικής, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως η Χώρα του τον θεωρεί έναν Πρεσβευτή της Αιγύπτου στην Αφρικανική Ήπειρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...