Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στην Κληρικολαϊκή Σύναξη της Μητρόπολης Ντένβερ

Στις εργασίες της Κληρικολαϊκής Σύναξης της Ιεράς Μητροπόλεως Ντένβερ, που πραγματοποιήθηκε στην Τάσλα της πολιτείας Οκλαχόμα των ΗΠΑ το τριήμερο 19 -21 Φεβρουαρίου 2024, συμμετείχε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος το τριήμερο 19 -21 Φεβρουαρίου 2024. 

Εκ μέρους του Σεβ. Μητροπολίτη Ντένβερ κ. Ησαΐα, το Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο καλωσόρισε ο Επίσκοπος Σασίμων κ. Κωνσταντίνος.

Κατά την ομιλία του την πρώτη ημέρα της παρουσίας του στην Κληρικολαϊκή Σύναξη ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αναφέρθηκε στον Ποιμενάρχη κ. Ησαΐα και το έργο το οποίο επιτελεί εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια στη Μητρόπολη. “Αν και απουσιάζει αισθάνομαι την πνευματική παρουσία του αναμεσά μας”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ελπιδοφόρος.

Μιλώντας για τον Επίσκοπο Σασίμων κ. Κωνσταντίνο, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος εξήρε το έργο του και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μαζί με τον Μητροπολίτη κ. Ησαΐα θα συνεχίσουν δυναμικά την διακονία τους σε αυτή την επαρχία της Αμερικής.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του την πρώτη ημέρα των εργασιών, ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τον κλήρο της Τοπικής Εκκλησίας να παραμείνει πιστός και αφοσιωμένος στο έργο που επιτελεί.

Εκ μέρους του ιερού κλήρου τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο ευχαρίστησε ο Θεοφιλέστατος κ. Κωνσταντίνος, ο οποίος επέδωσε ως δώρο στον Σεβασμιώτατο ένα επιγονάτιο με τον Χριστό ως Ποιμένα.

Την Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής παρέστη στην έναρξη των εργασιών της Συνέλευσης του Συνδέσμου Κληρικών όπου απηύθυνε χαιρετισμό.

Στο τέλος της συνεδρίασης τιμήθηκε ο π. Γεώργιος Γκαρτέλος, με τον Εκατονταετή Σταυρό της Αρχιεπισκοπής σε αναγνώριση της διακονίας του.

Πριν αναχωρήσει, ο Αρχιεπίσκοπος είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε γεύμα με τους κληρικούς και να μιλήσει και να χαιρετήσει τον καθένα προσωπικά. Στην τελευταία του ομιλία τους διαβεβαίωσε για την πατρική του αγάπη και φροντίδα για αυτούς και τις οικογένειές τους και την πρόθεσή του να τους στηρίξει στη διακονία τους με όποιον τρόπο μπορεί.

Φωτογραφίες: GOARCH

Πηγή: Ορθοδοξία News Agency

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Βασίλης Σπανούλης έχει βγάλει εδώ και χρόνια τα σορτς και τις φόρμες έχε φορέσει κοστούμι και γράφει ιστορία ως προπονητής. Οδήγησε το Περιστέρι...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής και στους τέσσερις ομίλους: 1ος όμιλος Θερμαϊκός Θέρμης – Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας 4-0 ΑΟ Χανιώτης – Ορέστης...