Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Παραμονή Χριστουγέννων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως, 24 Δεκεμβρίου 2023, χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. κ. Αλέξανδρος, τον οποίο μετά την Απόλυση χειροθέτησε σε Μ. Αρχιδιάκονο της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Εκκλησιάστηκαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Μύρων κ. Χρυσόστομος, Ικονίου κ. Θεόληπτος, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Αλικαρνασσού κ. Αδριανός, Δαφνουσίας κ. Σμάραγδος και Ξανθουπόλεως κ. Παΐσιος, ο Θεοφιλ. εψηφισμένος Μητροπολίτης Σελευκείας κ. Θεόδωρος, οι οικογενείς του νέου Μ. Αρχιδιακόνου, πιστοί από την Πόλη και προσκυνητές από το εξωτερικό.

Επίσης την παραμονή των Χριστουγέννων τα παραδοσιακά κάλαντα έψαλαν στον Οικουμενικό Πατριάρχη, νέοι και νέες της Ομογένειας από τον Μορφωτικό και Καλλιτεχνικό Σύνδεσμο Φερίκιοϊ – ΕΡ.Θ.Ο, αλλά και Καθηγητές και μαθητές του Ζωγραφείου Λυκείου και της Ζαππείου Σχολής.

Ο Παναγιώτατος, στην ομιλία του προς την νεολαία της Ρωμιοσύνης, αναφέρθηκε στη σημασία της διατήρησης των παραδόσεων του Γένους μας, μίλησε για την αξία της ειρηνικής συνύπαρξης λαών και θρησκειών, της αλληλεγγύης και του διαλόγου, και ευχήθηκε σε όλους καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα και μία καρποφόρο και ειρηνική νέα χρονιά, κατά την οποία να επικρατήσει η ειρήνη στους δοκιμαζόμενους Αγίους Τόπους και την πολύπαθη Ουκρανία.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Παναγιώτατος χοροστάτησε στον Μ. Εσπερινό των Χριστουγέννων, συμπροσευχομένων του Σεβ. Μητροπολίτου Γουϊνέας κ. Γεωργίου, του Θεοφιλ. εψηφισμένου Μητροπολίτου Σελευκείας, του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου κ. Εφραίμ, Ηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, και Αγιορειτών πατέρων, του Εξοχ. Πρέσβη κ. Κωνσταντίνου Κούτρα, Γενικού Πρόξενου της Ελλάδος στην Πόλη και πλήθους πιστών.

(Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου)

Πηγή: Ορθοδοξία News Agency

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

“Δεν είμαι σίγουρη ότι θέλω να μάθω τηλεόραση σε κάποιον αλλά να τον μάθω να διαχειρίζεται τον εαυτό του” υπογράμμισε η Κατερίνα Γκαγκάκη. Η Κατερίνα Γκαγκάκη...

ΔΙΕΘΝΗ

Σε επίπεδα ρεκόρ σκαρφάλωσε ο υδράργυρος σε δέκα πόλεις του Μεξικού, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, εν μέσω κύματος καύσωνα που έχει προκαλέσει διακοπές ηλεκτροδότησης σε...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση πολιτών στη Χαλκίδα, επισήμανε την κρισιμότητα των ευρωεκλογών για τη σταθερότητα της χώρας, τόνισε ότι η...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη Θεσσαλονίκη θα επισκεφτεί την Πέμπτη 16 Μαΐου και την Παρασκευή 17 Μαΐου ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Την πρώτη...