Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ετήσια Πνευματική Σύναξη των ιερέων του Καναδά

Όπως κάθε χρόνο πραγματοποιήθηκε και εφέτος η ετήσια Πνευματική Σύναξη των Ιερέων του Καναδά από την Τρίτη 3 έως την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023 στο Kingston Ontario. Έλαβαν μέρος ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πατάρων κ. Αθηναγόρας και 43 ιερείς.

Το πρόγραμμα καθορίσθηκε από τον Σύνδεσμο Ιερέων, του οποίου Πρόεδρος είναι ο π. Παναγιώτης Αυγερόπουλος. Ήταν ένα πρόγραμμα πολύ πνευματικό. Έγιναν εισηγήσεις και συζητήθηκαν με πολλή αγάπη και ενθουσιασμό τα κάτωθι θέματα:

1. «Βιβλική εξήγηση στην προς Εβραίους 11: Μορφές της Παλαιάς Διαθήκης ως παραδείγματα για την Εκκλησία του 21ου αιώνα». Ομιλητής: Αιδ. π. Λάμπρος Καμπερίδης.

2. «Η μετάδοση της Ορθόδοξης Πίστης μέσα από το Λειτουργικό Έτος: Γιατί η λειτουργική ομοιομορφία είναι σημαντική». Ομιλητής: Πανοσιολ. π. Φώτιος Τσάμης.

3. «Η Λειτουργία του Λόγου: Η ομιλία ως φάρος της ελπίδας μας στα μη ορατά». Ομιλητής: Αιδ. π. Bohdan Hladio.

4. «Ο ιερέας ως διαχειριστής: Ευθύνες του Ιερέα στην κοινότητά του». Ομιλητής: Αιδ. π. Χαρίδημος Σαρρής.

5. «Η διακονία στη νεολαία σήμερα: Μια διαφορετική προσέγγιση». Ομιλητής: Αιδ. π. Νικόδημος Κοντογιωργάκης.

Την όλη συζήτηση διηύθυνε ο Σεβασμιώτατατος Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος και έγινε με πολλή αγάπη και κατανόηση. Διεξήχθησαν εκλογές και ανεδείχθη το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ιερέων με την παρακάτω σύνθεση:

Πρόεδρος: π. Φώτιος Τσάμης, Ontario. Αντ/δρος: π. Φανούριος Πάππας, Ontario. Γραμματεύς: π. Κωνσταντίνος Τσιάλτας, Ontario. Ταμίας: π. Κωνσταντίνος Παυλίδης, Ontario. Μέλη: π. Νικόλαος Σιδεράς, B.C., π. Κωνσταντίνος Τσιόλας, Ontario, π. Κωνσταντίνος Lungu, Quebec, π. Παναγιώτης Μαρόπουλος, N.S.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο μαζί με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Σωτήριο και το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο θα ετοιμάσουν τα θέματα για την Κληρικολαϊκή Συνέλευση, η οποία θα γίνει από 28 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου 2024, στο St. Catharines, Ontario.

Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 το απόγευμα, τελέστηκε Θεία Λειτουργία και έλαβαν μέρος όλοι, Αρχιερείς και ιερείς, στον Ι.Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου Kingston προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Σωτηρίου. Με πολλή αγάπη και ενθουσιασμό προσήλθαν οι χριστιανοί του Kingston στη Θ. Λειτουργία και έλαβαν μέρος και στη Θ. Κοινωνία. Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος, ο οποίος διεβίβασε την αγάπη και τις ευχές του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.ακα

Μετά τη Θεία Λειτουργία η Κοινότητα του Kingston παρέθεσε δείπνο για όλους. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος παρουσίασε όλους τους ευλαβείς Ιερείς, οι οποίοι όλοι μαζί τραγούδησαν χριστιανικά άσματα. Τελείωσαν δε με τον πολυχρονισμό του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Η Κοινότητα του Kingston είναι μικρή Κοινότητα, αλλά πολύ νοικοκυρεμένη. Ιερατικώς προϊστάμενος είναι ο π. Ευδόκιμος Μαθιουδάκης, ο οποίος είναι πτυχιούχος της Πατριαρχικής Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο και εργάζεται με ζήλο και με την ψυχή του για την πνευματική και υλική πρόοδο της Κοινότητας. Πρόεδρος της Κοινότητας είναι ο κ. Ευθύμιος Μαρδίκης, ένας χαριτωμένος άνθρωπος και πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας η ευλαβής κα Μαρίνα Οικονόμου.

Η Πνευματική Σύναξη των Ιερέων ήταν άριστα οργανωμένη. Η κάθε ημέρα άρχιζε με Όρθρο και τελείωνε με βραδινή προσευχή. Την Τετάρτη το βράδυ η ημέρα τελείωσε με Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο. Τόσο στον Όρθρο, όσο και στον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία έψαλαν σχεδόν όλοι οι Ιερείς.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος ευχαρίστησε όλους και είπε, ότι ήταν η πιο πνευματική σύναξη Ιερέων. Ήταν μια πραγματική οικογένεια. Όλοι μαζί έκαναν προσευχή και έψαλαν το Φως Ιλαρόν. Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος διεβίβασε τις ευχές και τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη και όλοι μαζί έψαλαν τη φήμη του.

Πηγή: Ορθοδοξία News Agency

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται σε δύο μέρες (2/5, 19:45), να ισοφαρίσει τη σειρά και στη συνέχεια να πάει στη Βαρκελώνη να παλέψει για την...

ΕΛΛΑΔΑ

Τη διερεύνηση του ενδεχομένου να μπορεί να ασκηθεί αυτεπάγγελτη έφεση ως προς 15 κατηγορούμενους που αθωωθήκαν για το Μάτι, ζητεί με σημερινή παραγγελία της...

ΕΛΛΑΔΑ

Την αντίθεσή της στη θεσμοθέτηση των BONUS στο Δημόσιο, εκφράζει η ΑΔΕΔΥ και παράλληλα υπενθυμίζει τις αυριανές συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, καλώντας σε...

LIFESTYLE

Η Κατερίνα Γκαγκάκη μίλησε στο «Happy Day» για την πρεμιέρα του «TV Queen» και τα αρνητικά σχόλια, με την ίδια να αναφέρει μεταξύ άλλων...