Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Οι Ορθόδοξοι στην Κορέα τίμησαν την Κοίμηση της Θεοτόκου (ΦΩΤΟ)

Η μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου εορτάστηκε και φέτος με πνευματική χαρά και ευφροσύνη σε όλες τις Ενορίες της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας. Ιδιαίτερα όμως εορτάστηκε φέτος στον φερώνυμο ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη του Jeonju.

Σε όλες τις ιερές Ακολουθίες της εορτής, τόσο στον Μεγάλο πανηγυρικό Εσπερινό της 14ης Αυγούστου 2023, όσο και στον Όρθρο και στην θεία Λειτουργία της 15ης Αυγούστου, κατά τις οποίες προεξήρχε ο Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος, προσήλθαν πολλοί πιστοί για να τιμήσουν την Κοίμηση της Θεοτόκου και να λάβουν την ευλογία Της.

Ο Μητροπολίτης στο κήρυγμά του την παραμονή της εορτής ανέπτυξε το θέμα: «Η Θεοτόκος μας οδηγεί στον Θεάνθρωπο», και την κυριώνυμη ημέρα της εορτής το θέμα: «Η Θεοτόκος μας διδάσκει με την ζωή Της να κάνουμε υπακοή στο θέλημα του Θεού».

Πριν από την Απόλυση πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία της εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου εξωτερικά του ιερού ναού και μετά την επιστροφή στον ναό αναπέμφθηκε ευχαριστήρια Προσευχή προς τον Θεό με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της απελευθερώσεως της Κορέας εκ της Ιαπωνικής κατοχής το 1945.

Το κάλλος του νέου ιερού ναού, αλλά και η πρόσφατη αγιογράφηση του τρούλου και της κόγχης προκάλεσαν δέος και συγκίνηση σε όλους όσοι συμμετείχαν στην πανήγυρη από τις πόλεις Jeonju, Seoul, Busan, Mopko, Geojedo, αλλά και από την Okinawa της Ιαπωνίας.

Στο κοινό γεύμα αγάπης ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε όλους τους γνωστούς και άγνωστους δωρητές και εθελοντές κατά την ανέγερση του ιερού ναού και της αγιογραφήσεώς του. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του ιερού ναού π. Ιλαρίωνα, την πρεσβυτέρα και τα μέλη της Ενορίας για την προετοιμασία της εορτής και την υποδειγματική φιλοξενία τους, και τους ευχήθηκε να έχουν πάντα την σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Πηγή: Ορθοδοξία News Agency

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...