Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου για την 49η επέτειο της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

Προτροπή προς τον κλήρο και τον λαό να μνημονεύουν «με προσευχή τους αδελφούς και τις αδελφές μας στη Βόρεια Κύπρο που υποφέρουν ακόμη αναζητώντας ειρήνη και δικαιοσύνη για την πατρίδα τους διά της σοφίας και του ελέους του Κυρίου» απευθύνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος στο μήνυμα του για την θλιβερή 49η επέτειο της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Παράλληλα ο Σεβασμιώτατος καλεί κάθε ενορία της Ιεράς Μητροπόλεως να τελέσει μνημόσυνο για τους πεσόντες την Κυριακή 16 Ιουλίου ή την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023.

Αναλυτικά το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου κ. Γερασίμου για την 49η επέτειο της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο:

Προσφιλείς αδελφοί και αδελφές εν Κυρίω,

«Εἰρήνην διώκετε μετὰ πάντων, καὶ τὸν ἁγιασμόν, οὗ χωρὶς οὐδεὶς ὄψεται τὸν Κύριον» Εβραίους 12:14

Είμαστε ευλογημένοι με πολλές ελευθερίες σε αυτή τη χώρα, ενώ σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου συνεχίζουν να υποφέρουν κάτω από την καταπίεση. Δεν πρέπει ποτέ να θεωρούμε δεδομένη την ελευθερία που απολαμβάνουμε και πρέπει πάντα να μνημονεύουμε στην προσευχή μας εκείνους των οποίων τα δικαιώματα αφαιρέθηκαν και συνεχίζουν να διώκονται.

Στις 20 Ιουλίου 1974 ο λαός της Βόρειας Κύπρου υπέφερε πολύ κατά την εισβολή των Τουρκικών δυνάμεων. Από εκείνη την ημέρα, οι ζωές τους άλλαξαν για πάντα. Οι καταστροφές, οι διώξεις, οι απώλειες σπιτιών, θέσεων εργασίας και ζωών είναι συνεχείς υπενθυμίσεις εκείνων των πολύ σκοτεινών ημερών που συνεχίζονται 49 χρόνια μετά. Υπήρξαν επίσης πιο πρόσφατες επιθετικές ενέργειες από την Τουρκία ενάντια στο νόμιμο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλευτεί τους υπεράκτιους πόρους της.

Καλώ όλες τις ενορίες της Μητρόπολης Αγίου Φραγκίσκου να τελέσουν Μνημόσυνο στη μνήμη όλων όσων έχασαν τη ζωή τους κατά την Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο στο τέλος της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 16 Ιουλίου ή την Κυριακή 23 Ιουλίου. Ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου, Άρχων Ανδρέας Κυπριανίδης, διοργάνωσε την τέλεση Μνημοσύνου στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, την Κυριακή 16 Ιουλίου, και εγώ θα προεξάρχω στο Μνημόσυνο στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια την Κυριακή 23 Ιουλίου.

Ας μνημονεύουμε με προσευχή τους αδελφούς και τις αδελφές μας στη Βόρεια Κύπρο που υποφέρουν ακόμη αναζητώντας ειρήνη και δικαιοσύνη για την πατρίδα τους διά της σοφίας και του ελέους του Κυρίου. Πρέπει να συνεχίσουμε να τους τιμούμε με τις προσευχές μας, καθώς και με τη διαρκή δέσμευσή μας για μια δίκαιη και βιώσιμη επίλυση και την αποκατάσταση της ελευθερίας που τους αξίζει.

Με αγάπη εν Χριστώ,
+ Γ Ε Ρ Α Σ Ι Μ Ο Σ
Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου

Πηγή: Ορθοδοξία News Agency

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

ΕΛΛΑΔΑ

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Διοικητής του 306 Εργοστασίου Βάσεως Τηλεπικοινωνιών (306 ΕΒΤ) Συνταγματάρχης (ΤΧ) Απόστολος Κωνσταντόπουλος και ο Διευθυντής και Πρόεδρος του...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κάθε χρόνο, ο κόσμος παράγει περίπου 400 εκατομμύρια μετρικούς τόνους πλαστικών απορριμάτων. Τουλάχιστον 14 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι καταλήγουν στους ωκεανούς, με τα πλαστικά μιας...

LIFESTYLE

“Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα ούτε να φανεί η Ελλάδα πιο άσχημη ούτε πιο κάτι από αυτό που είναι” εξηγεί η Μαρίνα Σάττι. Στον...