ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Συνάντηση Καναδά Σωτήριου με Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέπτεται αύριο Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 στη μία το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος.

Η συζήτηση αναμένεται να περιστραφεί γύρω από τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν την Ορθοδοξία αυτή την περίοδο. Ο ιεράρχης αναμένεται να αναφερθεί και στο υπό κατασκευή Μουσείο Ελληνοκαναδικής Κληρονομιάς, στην Πατριαρχική Θεολογική Ακαδημία Τορόντο και στον τέταρτο όροφο εκεί όπου στεγάζονται τα γραφεία της Αρχιεπισκοπής.

Ο κ. Σωτήριος με τις πρωτοβουλίες του προωθεί τη συνεργασία όλων των Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων του Καναδά για την επίλυση των προβλημάτων τους.
Αυτή την περίοδο πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα.

Την Κυριακή 23 Απριλίου 2023, το πρωί, συλλειτούργησε στον ναό του Αγίου Νικολάου, στον Μακρύκαμπο Λεπιανών Άρτης, με τον Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, χειροτόνησε εις Πρεσβύτερον τον Αρτινό Διάκονο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καναδά π. Ευάγγελο Αθανασούλα.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος εξέφρασε την συγκίνησή του, διότι βρέθηκε στον τόπο όπου γεννήθηκε και συμβούλευσε τον νέο Ιερέα της Αρχιεπισκοπής Καναδά, να παραμείνει ταπεινός, συνετός και ευλαβής.

Διαβάστε επίσης:

Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά Σωτήριος, στην γενέτειρά του

Πηγή: Ορθοδοξία News Agency

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ford Puma εξακολουθεί να αποτελεί στη χώρα μας την κορυφαία επιλογή στην κατηγορία των συμπαγών crossover οχημάτων και ταυτόχρονα την ιδανική πρόταση για...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γενικός Γραμματέας του Κ.Κ.Ε Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του σε συγκέντρωση στον Πειραιά τόνισε, ότι «Με το Κ.Κ.Ε υπάρχει ελπίδα ότι μπορεί...

ΔΙΕΘΝΗ

Μια ετοιμοθάνατη γυναίκα δεν υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος με μόσχευμα που της προσέφερε ο ίδιος της ο σύντροφος, επειδή συνέχιζε να πίνει ενώ βρισκόταν...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκάθαρο μήνυμα στις προκλήσεις της προέδρου και του εντολοδόχου πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας πως μη τήρηση της συμφωνίας των...

Copyright © 2020 Editorial.gr

Exit mobile version