Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εγκαινίασε Έκθεση φωτογραφίας εμπνευσμένη από τη γενέτειρά του, Ίμβρο (ΦΩΤΟ)

Την εμπνευσμένη από τη γενέτειρα του Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Ίμβρος, Νήσσος Πεφιλημένη», εγκαινίασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, σήμερα το πρωί στη Μισιρλόγλειο Βιβλιοθήκη της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Ιεράς Μονής Βλατάδων στη Θεσσαλονίκη.

Τον Παναγιώτατο και τη συνοδεία του υποδέχτηκαν ο Καθηγούμενος της Μονής, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Συεμών Πασχαλίδης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ. Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι Μητροπολίτες Μετρών και Αθύρων κ. Δημήτριος, Βρυούλων κ. Παντελεήμων, Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Αθανασίου, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή και ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθνάσιος Μαρτίνος, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ιωάννης Αμανατίδης.

Πρόκειται για ένα τιμητικό αφιέρωμα στην 30ετή Πρωθιεραρχία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, που διοργάνωσε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη» σε συνεργασία με την Μονή. Συγκεκριμένα, η έκθεση αναπτύσσεται μέσα από 130 φωτογραφίες που ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές των: Κωνσταντίνου Τερψίδη, Νικολάου Μαγγίνα, Δημητρίου Παλαβίδη, Κωνσταντίνου Βάντσου, Μιχάλη Σακάτη και Βάσως Ξεινού.

Η ιδέα για την Έκθεση

Η ιδέα ανήκει στον εκπαιδευτικό και ερασιτέχνη φωτογράφο Κωνσταντίνο Τερψίδη, ο οποίος θέλησε πριν από πολλά χρόνια να κάνει ένα αφιέρωμα στο νησί του Πατριάρχη και όπως σημειώνει, η συγκεκριμένη έκθεση αναδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη και αυτό τη διαφοροποιεί από άλλες εκθέσεις.

Η διοργάνωση της έκθεσης συμπίπτει και με μια περίοδο που από τον Πατριαχικό χώρο, αλλά και των φωτογράφων, «λείπει ένας σπουδαίος άνθρωπος ο Νίκος Μαγγίνας, ένας άνθρωπος που αγαπούσε πολύ ο Πατριάρχης», όπως τονίζει η Χαρά Παπαδοπούλου συντονίστρια της έκθεσης και γενική γραμματέας στη «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη».

Μέσα στις φωτογραφίες που εκτίθενται υπάρχουν και εικόνες του Νίκου Μαγγίνα, ο οποίος «σπανίως έδινε φωτογραφικό υλικό», σημειώνει η συντονίστρια της έκθεσης.

Το απόγευμα

Σήμερα το απόγευμα ο Παναγιώτατος θα χειροθετήσει σε οφφικιάλιο του Πατριαρχείου τον κ. Χρυσόστομο Σταμούλη, Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής στο παρεκκλησίο της Αγίας Τριάδος το οποίο βρίσκεται εντός της Σχολής.

Στη συνέχεια θα παραστεί σε Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνει η Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. με την ευκαιρία της συμπληρώσεως τριάντα ετών συνεχούς Πατριαρχίας Αυτού στον πάνσεπτο Οικουμενικό Θρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Στην Ελλάδα από σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης – Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης σε Θεσσαλονίκη και Άγιον Όρος

Η άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης

Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με τον νέο Πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνη (video)

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη ΧΑΝΘ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης

Δεύτερη ημέρα επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Θεσσαλονίκη

Πηγή: Ορθοδοξία News Agency

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερωτηθείς εάν θα άλλαζε κάτι στην προσέγγισή του για τον δεύτερο προημιτελικό, ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχολίασε: «Θα προτιμούσα να νικήσω. Συγχαρητήρια στην Ρεάλ Μαδρίτης...

LIFESTYLE

Την Κατερίνα Στανίση υποδέχθηκε η Έλενα Παπαβασιλείου, τη νύχτα της Τετάρτης, στο νέο επεισόδιο για την εκπομπή EQ που προβλήθηκε στο πρόγραμμα του Action...