Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Επίσκοπος Κερασούντος: Η καλύτερη προστασία απέναντι στο ψεύδος είναι να ξέρεις την αλήθεια

Ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νορθ-Κόουτ, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος επισκέφθηκε την εορτάζουσα περιφερειακή ενορία-κοινότητα του Αγίου Γεωργίου στο Shepparton, την Κυριακή του Θωμά.

Ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, βοηθούμενος υπό του προϊσταμένου του Ναού, π. Πλάτωνος Ντερλή, και του π. Κωνσταντίνου Αποστολλέλη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, έγινε Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Αγίου.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αποστόλου Θωμά, σημειώνοντας πως, ενώ ο λαός ονομάζει τον Απόστολο άπιστο, οι Άγιοι Πατέρες τον ονομάζουν πιστό.

Ο Θεοφιλέστατος χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ο Ιησούς προειδοποίησε τους μαθητές πολλές φορές ότι «ψευδομεσσίες και ψευδοπροφήτες» θα εμφανιστούν και θα προσπαθήσουν να παραπλανήσουν ακόμα και τους εκλεκτούς (Κατά Ματθαίον 24:23-27). Ο Θωμάς ίσως να θυμήθηκε τα λόγια του Χριστού, επισήμανε ο Επίσκοπος Κερασούντος, και ήθελε να μείνει πιστός σε αυτά.

Η καλύτερη προστασία απέναντι στο ψεύδος και τους ψευδοδιδασκάλους, συνέχισε, είναι να ξέρεις την αλήθεια. Για να διακρίνεις κάτι πλαστό, πρέπει να μελετήσεις το γνήσιο. Αυτό έκανε ο Θωμάς.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ευχαρίστησε τον π. Πλάτωνα, ο οποίος υπηρετεί όλες τις ενορίες της περιφερειακής Βικτώριας, ιδιαίτερα τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά.

Η Ενορία-Κοινότητα διοργάνωσε γεύμα, στο οποίο παρακάθησε όλο το εκκλησίασμα μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών.

Πηγή: vema

Πηγή: Ορθοδοξία News Agency

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΥΓΕΙΑ

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», σε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΑΣΑ, της ΣΤΑ.ΣY. ΑΕ,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Χρησιμοποιώντας το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV Ford Explorer, η γνωστή εξερευνήτρια Λέξι Άλφορντ κατέκτησε με κάθε επισημότητα το ρεκόρ του πρώτου ανθρώπου που έκανε...