Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

“Κατάληψη” του Αρχιερατικού Θρόνου στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας

Ποιμαντορική επίσκεψη στην Ενορία της Αγίας Τριάδος Γκέτεμποργκ της Σουηδίας πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο, 30 Απριλίου έως 1η Μαΐου 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας.

Το Σάββατο, 30 Απριλίου, ο Επίσκοπος τέλεσε τις βαπτίσεις των θυγατέρων του Επιτίμου Προξένου της Ελλάδος στο Γκέτεμποργκ, Εντιμ. κ. Χρήστου Κακαζούκη, την δε επομένη, Κυριακή, 1η Μαΐου, χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία, την οποία τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης κ. Σωσίπατρος Στεφανούδης.

Ο κ. Κακαζούκης υπεδέχθη τον Ποιμενάρχη στην είσοδο του ναού, ο δε γιος του, προσχολικής ηλικίας, έσπευσε “να καταλάβει” τον Αρχιερατικό Θρόνο, από τον οποίο τελικώς απεχώρησε λίγα λεπτά αργότερα.

Στο τέλος της Ευχαριστιακής Συνάξεως, ο Ποιμενάρχης τέλεσε τον αγιασμό, επί τη ενάρξει του νέου μηνός, και αρτοκλασία, την οποία προσέφερε οικογένεια ενοριτών.

Στο κήρυγμά του, στην ελληνική και αγγλική, ο Επίσκοπος αναφέρθηκε στον διάλογο του Αποστόλου Θωμά με τον Αναστημένο Κύριο, καθώς και στην ανεκτίμητη εθελοντική προσφορά του Εντιμ. Προξένου κ. Κακαζούκη στην Ομογένεια της ευρύτερης περιοχής.

Στην αντιφώνησή του, ο κ. Πρόξενος συνεχάρη τον Ποιμενάρχη για το έργο του και τον ευχαρίστησε για την ανταπόκρισή του στην πρόσκληση που του απηύθυνε, να βαπτίσει τα τέκνα του.

Αμέσως μετά, ο Μητροπολίτης Κλεόπας τέλεσε την βάπτιση ενός ενήλικα Σουηδού, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι πολύ σύντομα θα βαπτισθούν Ορθόδοξοι και τα τρία παιδιά του.

Στην ομιλία του, ο Επίσκοπος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την απόφαση του νεοφωτίστου, να εισέλθει στους κόλπους της Ορθοδόξου Εκκλησίας και την ικανοποίησή του για την συνεχιζόμενη καρποφορία του ιεραποστολικού έργου στην Σκανδιναυΐα.

Ακολούθησε γεύμα στις εγκαταστάσεις του ναού, προσφορά των κυριών Τούλας Νάκου, Ελένης Καλπαξίδου, Λουΐζας Κακαζούκη και Κυριακής Μιχαήλ.

Το απόγευμα της ιδίας, ο Σεβασμιώτατος επέστρεψε στην Έδρα της Επαρχίας του στην Στοκχόλμη, συνοδευόμενος από τον π. Σωσίπατρο.

Πηγή: Ορθοδοξία News Agency

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στόχος είναι η από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών υψηλής τάσης για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV). Τα αποτελέσματα...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ένα εμβόλιο για τα χλαμύδια έδειξε πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα σε πρώιμες κλινικές δοκιμές, ενισχύοντας τις προσδοκίες για τον περιορισμό της εξάπλωσης της σεξουαλικά μεταδιδόμενης...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική στον πρωθυπουργό άσκησε η Ελληνική Λύση με ανακοίνωσή της με αφορμή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ολόκληρη η υφήλιος παρακολουθεί...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, για τις επετειακές εκδηλώσεις της Ομογένειας για την 25η Μαρτίου....