Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Aρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος: Πότε θα ηχήσουν οι καμπάνες για την ενθρόνιση

Η τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του μηνός Φεβρουαρίου, με επικρατέστερες ημερομηνίες 5 ή 12 Φεβρουαρίου και λιγότερο πιθανή την τελευταία, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θέμα ημερών είναι να ηχήσουν ξανά χαρμόσυνα οι καμπάνες του Αγίου Μηνά και όλων των ναών της Κρήτης.

Σύμφωνα ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, η τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο, εντός του μηνός Φεβρουαρίου, με επικρατέστερες ημερομηνίες 5 ή 12 Φεβρουαρίου και λιγότερο πιθανή την τελευταία, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε κάθε περίπτωση, τον πρώτο λόγο έχει η Προεδρία της Δημοκρατίας, η οποία θα ορίσει την ημερομηνία για την τελετή διαβεβαίωσης, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο. Αυτό τόνισε, μιλώντας στο neakriti.gr ο Επίσκοπος Κνωσού και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, Πρόδρομος Ξενάκης.

Αρχικά, το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα θα σταλεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προς την Προεδρία της Δημοκρατίας και προς την Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης. Μετά από τις θεσμικές υπογραφές, το ΠΔ θα σταλεί από το επισπέυδων υπουργείο Παιδείας, στο Εθνικό Τυπογραφείο για να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Ενδεχομένως να δημοσιευτεί την ίδια ημέρα με την διαδικασία του κατεπείγοντος, ώστε να οριστεί το συντομότερο δυνατό, βάσει του προγράμματος της κ. Σακελλαροπούλου, η ημερομηνία διεξαγωγής της τελετής διαβεβαίωσης, στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα μεταβεί ο νέος Αρχιεπίσκοπος.

Αναφορικά με την τελετή ενθρόνισης, ο κ. Ξενάκης ανέφερε ότι λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του νέου κορoνοϊού, η υποδοχή του νέου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ευγενίου θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού. Δηλαδή, δεν θα προηγηθεί η πομπή από τη Χανιώπορτα μέχρι τον Άγιο Μηνά, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Ακολούθως θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για την τελετή ενθρόνισης στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά στις αρχές Φεβρουαρίου σε ημερομηνία που θα οριστεί το επόμενο διάστημα.

Αμέσως μετά από την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγένιου, θα εκκινήσουν και οι διαδικασίες για τον νέο Μητροπολίτη στην Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, ένα θέμα που ενδεχομένως να συζητήθεί, μεταξύ άλλων, κατά την πρώτη συνεδρίαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου υπό την προεδρία του νέου Αρχιεπισκόπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στόχος είναι η από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών υψηλής τάσης για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV). Τα αποτελέσματα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική στον πρωθυπουργό άσκησε η Ελληνική Λύση με ανακοίνωσή της με αφορμή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ολόκληρη η υφήλιος παρακολουθεί...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, για τις επετειακές εκδηλώσεις της Ομογένειας για την 25η Μαρτίου....

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ένα εμβόλιο για τα χλαμύδια έδειξε πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα σε πρώιμες κλινικές δοκιμές, ενισχύοντας τις προσδοκίες για τον περιορισμό της εξάπλωσης της σεξουαλικά μεταδιδόμενης...