Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Aρχιεπίσκοπος Κύπρου: Προειδοποιεί ανεμβολίαστους ιερείς για αποκοπές μισθών

Αρκετοί κληρικοί και αρχιερείς, αλλά ιδιαίτερα ιερείς που προΐστανται ενοριών δεν έχουν εμβολιαστεί, παρόλο που είχα απειλήσει ότι θα τους τιμωρήσω, ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ξεκαθαρίζοντας την ίδια ώρα πως θα τους δώσει μια ακόμη ευκαιρία, διαφορετικά θα προβεί σε αποκοπές μισθών.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ανέφερε πως σκέφτηκε ότι η δράση φέρνει αντίδραση και ότι πιθανόν αντί να κάνει καλό, μπορεί να προκύψει κακό, γι΄αυτό τον λόγο ανέβαλε τις αποφάσεις του.

«Η Εκκλησία θέλει αυστηρότητα, υπακοή, ταπεινοσύνη, αγάπη, αν ο κληρικός δεν έχει αυτές τις αρετές πώς θα βοηθήσει τον λαό; Ο λαός μας είναι ένας θαυμάσιος λαός, θρησκευόμενος. Το βλέπω καθημερινά. Αν εμείς δεν ανταποκρινόμαστε έναντί του σωστά, τι πρέπει πλέον να περιμένουμε από τον λαό;», διερωτήθηκε.

Κουνώντας για ακόμη μια φορά το δάχτυλο σε όσους παρακούν, είπε πως δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει μέσα στην Εκκλησία.

Κληθείς να απαντήσει τι θα πράξει για όσους δεν υπακούν, ανέφερε πως σκέφτεται να δώσει ακόμη μια ευκαιρία στους κληρικούς και θα λάβει τις αποφάσεις του.
«Δεν αισθάνομαι καλά ότι έκανα το καθήκον μου στο ακέραιο», πρόσθεσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε το μήνυμά του προς τους ιερείς, σημειώνοντας «εγώ θα τους δώσω ακόμη μια ευκαιρία, εύχομαι η πανδημία να φύγει γρήγορα, αλλά αν δεν φύγει, δεν θα ανεχθώ. Θα αρχίσω να βάζω τιμωρίες και αν θέλουν να φύγουν από κοντά μου, ας φύγουν. Προσφέρω τέσσερα εκατομμύρια το χρόνο στο ταμείο μισθοδοσίας του κλήρου. Μπορώ ακόμα και το μισθό των κληρικών που είναι σε άλλες Επαρχίες, να αφαιρέσω εκείνο που δίδω και ας πάνε να βρουν οι άλλοι Μητροπολίτες, αν δεν συμφωνούν μαζί μου, να τους πληρώσουν. Αλλά τους δικούς μου μπορώ να τους τιμωρήσω και αν δεν τους αρέσω η πόρτα είναι ανοικτή να παν όπου θέλουν. Έχω το δικαίωμα και δεν μπορεί να μου το αφαιρέσει κανένας. Και αυτό θα το κάνω για τοπ καλό του λαού, όχι γιατί έτσι μου γουστάρει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερωτηθείς εάν θα άλλαζε κάτι στην προσέγγισή του για τον δεύτερο προημιτελικό, ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχολίασε: «Θα προτιμούσα να νικήσω. Συγχαρητήρια στην Ρεάλ Μαδρίτης...

LIFESTYLE

Την Κατερίνα Στανίση υποδέχθηκε η Έλενα Παπαβασιλείου, τη νύχτα της Τετάρτης, στο νέο επεισόδιο για την εκπομπή EQ που προβλήθηκε στο πρόγραμμα του Action...