07/12/2021

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το χρώμα στα χέρια της αποκάλυψε το πρόβλημα υγείας – Τι εξηγούν οι ειδικοί για την «ασθένεια»

Το τελευταίο διάστημα δίνουν και παίρνουν οι φήμες σχετικά με την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ με το ενδιαφέρον των Βρετανών να εντείνεται κάθε μέρα και περισσότερο.

Μάλιστα οι πληροφορίες που διαρρέουν από το Μπάκινγκχαμ δεν ρίχνουν φως στο μυστήριο, το οποίο επιτείνεται κάθε φορά που η Ελισάβετ, ματαιώνει την προγραμματισμένη της εμφάνιση σε κάποια κοινωνική εκδήλωση.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ωστόσο, γνωρίζοντας την ανησυχία και την περιέργεια που έχει εξάψει στην κοινή γνώμη αρκείται να δηλώσει ότι «κανείς από εμάς δεν μπορεί να νικήσει τον χρόνο».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Η αγωνία όμως παραμένει, κι έτσι, όταν πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησαν φωτογραφίες από την πρόσφατη εθιμοτυπική επίσκεψη ενός αξιωματούχου του Υπουργείου Αμύνης στο παλάτι, Βρετανοί δημοσιογράφοι διαπίστωσαν πως τα χέρια της βασίλισσας ήταν μωβ. Η παρατήρηση αυτή αποτέλεσε το εφαλτήριο για να σπεύσουν να ζητήσουν τη γνωμάτευση ειδικών γιατρών μήπως και καταφέρουν να αποκρυπτογραφήσουν έστω και ένα κομμάτι του «μυστηρίου» που περιβάλλει την υγεία της.

Σύμφωνα με την Daily Mirror, το γαλάζιο προς μωβ χρώμα αποκαλύπτει πρόβλημα στο κυκλοφοριακό, γεγονός όμως που δεν ξαφνιάζει λόγω της ηλικίας της. Το σύνδρομο Raynaud’s, από το οποίο η βασίλισσα φαίνεται να πάσχει δεν αφήνει το αίμα να κυκλοφορεί σωστά στον οργανισμό και ως αποτέλεσμα, δημιουργούνται χρωματικά σημάδια στο δέρμα.

Τα μωβ χέρια της βασίλισσας, με πιο απλά λόγια, δείχνουν πως έχει έλλειψη οξυγόνου στον οργανισμό της. Και ενώ αυτή η άποψη είναι η πιο διαδεδομένη, αρκετοί επιστήμονες διαφωνούν και υποστηρίζουν πως τα μωβ χέρια της Ελισάβετ οφείλονται σε αναπνευστικό πρόβλημα (παροδικό ή χρόνιο) ή ακόμη και από καρδιοπάθειες. Και στις δύο περιπτώσεις, πάντως, είναι αντιμετωπίσιμο.