07/12/2021

Ρεβεγιόν στο σπίτι οι ανεμβολίαστοι στην Ε.Ε και στις ΗΠΑ (βίντεο)

Σπίτι θα κάνουν ρεβεγιόν όσοι δεν εμβολιαστούν με τις κυβερνήσεις των περισσότερων χωρών της Ευρώπης να θέτουν σε ισχύ πολύ αυστηρά μέτρα. Στη Γερμανία, τρία κρατίδια δέχονται μόνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης γνωστός και ως κανόνας 2G ενώ ακυρώνεται η Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Μόναχο.

Εφαρμογή του κανόνα 2G σε Σαξονία, Ρηνανία, Αμβούργο και ακύρωση της Χριστουγεννιάτικης αγοράς στο Μόναχο. Δραματική είναι η τελευταία έκκληση που έκανε η Άγκελα Μέρκελ με τα κρούσματα να έχουν καταρρίψει νέο ρεκόρ φθάνοντας τα 53 χιλιάδες.

«Η παρούσα κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι δραματική. Δεν μπορώ να το πω αλλιώς. Το τέταρτο κύμα έχει χτυπήσει τη χώρα μας με όλη του τη δύναμη», τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ.

Ψηφιακό πάσο σε τρένα και νυχτερινά κέντρα

Τα καθημερινά κρούσματα είναι πιο υψηλά από ποτέ και ο αριθμός των ασθενών στην εντατική αυξάνεται ραγδαία. Τρομακτική είναι και η καθημερινή αύξηση θανάτων.

Ιταλία

Στην Ιταλία εκτός από το υποχρεωτικό πιστοποιητικό εμβολιασμού που ισχύει ήδη για τα καταστήματα εστίασης οι πολίτες θα πρέπει να το έχουν μαζί τους και στα τρένα ταχείας κυκλοφορίας. Πιστοποιητικό εμβολιασμού και στα τρένα ταχείας κυκλοφορίας.

Πορτογαλία

Παρά τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού Ευρωπαϊκό ψηφιακό πάσο ισχύει για νυχτερινά κέντρα, μεγάλες εκδηλώσεις και για τα ταξίδια.

Νέα Υόρκη

Παραμονή Πρωτοχρονιάς μόνο για εμβολιασμένους στην Times Square. Η Νέα Υόρκη θα υποδεχθεί και πάλι τα πλήθη που θέλουν να γιορτάσουν στην Times Square την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Το πάρτι ξαναρχίζει στην Times Square. O δήμαρχος της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι οι φανατικοί των πάρτι θα μπορούν να παραστούν δια ζώσης τον επόμενο εφόσον μπορούν να αποδείξουν ότι είναι διπλά εμβολιασμένοι.

Βρετανία

Το άνοιγμα των Βασιλικών Βοτανικών Κήπων με τον φαντασμαγορικό φωτισμό σηματοδοτεί την έναρξη της Χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Η κυβέρνηση Τζόνσον δεν αποκλείει πάντως ένα Αυστριακού τύπου lockdown στις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων.