Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ρεβεγιόν στο σπίτι οι ανεμβολίαστοι στην Ε.Ε και στις ΗΠΑ (βίντεο)

Σπίτι θα κάνουν ρεβεγιόν όσοι δεν εμβολιαστούν με τις κυβερνήσεις των περισσότερων χωρών της Ευρώπης να θέτουν σε ισχύ πολύ αυστηρά μέτρα. Στη Γερμανία, τρία κρατίδια δέχονται μόνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης γνωστός και ως κανόνας 2G ενώ ακυρώνεται η Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Μόναχο.

Εφαρμογή του κανόνα 2G σε Σαξονία, Ρηνανία, Αμβούργο και ακύρωση της Χριστουγεννιάτικης αγοράς στο Μόναχο. Δραματική είναι η τελευταία έκκληση που έκανε η Άγκελα Μέρκελ με τα κρούσματα να έχουν καταρρίψει νέο ρεκόρ φθάνοντας τα 53 χιλιάδες.

«Η παρούσα κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι δραματική. Δεν μπορώ να το πω αλλιώς. Το τέταρτο κύμα έχει χτυπήσει τη χώρα μας με όλη του τη δύναμη», τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ.

Ψηφιακό πάσο σε τρένα και νυχτερινά κέντρα

Τα καθημερινά κρούσματα είναι πιο υψηλά από ποτέ και ο αριθμός των ασθενών στην εντατική αυξάνεται ραγδαία. Τρομακτική είναι και η καθημερινή αύξηση θανάτων.

Ιταλία

Στην Ιταλία εκτός από το υποχρεωτικό πιστοποιητικό εμβολιασμού που ισχύει ήδη για τα καταστήματα εστίασης οι πολίτες θα πρέπει να το έχουν μαζί τους και στα τρένα ταχείας κυκλοφορίας. Πιστοποιητικό εμβολιασμού και στα τρένα ταχείας κυκλοφορίας.

Πορτογαλία

Παρά τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού Ευρωπαϊκό ψηφιακό πάσο ισχύει για νυχτερινά κέντρα, μεγάλες εκδηλώσεις και για τα ταξίδια.

Νέα Υόρκη

Παραμονή Πρωτοχρονιάς μόνο για εμβολιασμένους στην Times Square. Η Νέα Υόρκη θα υποδεχθεί και πάλι τα πλήθη που θέλουν να γιορτάσουν στην Times Square την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Το πάρτι ξαναρχίζει στην Times Square. O δήμαρχος της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι οι φανατικοί των πάρτι θα μπορούν να παραστούν δια ζώσης τον επόμενο εφόσον μπορούν να αποδείξουν ότι είναι διπλά εμβολιασμένοι.

Βρετανία

Το άνοιγμα των Βασιλικών Βοτανικών Κήπων με τον φαντασμαγορικό φωτισμό σηματοδοτεί την έναρξη της Χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Η κυβέρνηση Τζόνσον δεν αποκλείει πάντως ένα Αυστριακού τύπου lockdown στις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...