Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Βρέφος 5 ημερών σώθηκε από φρεάτιο- Το είχαν εγκαταλείψει

Ένα κοριτσάκι πέντε ημερών, το οποίο διασώθηκε από ένα φρεάτιο, όπου το άφησαν να πεθάνει, στην πόλη Βομβάη στην Ινδία, αναρρώνει σε τοπικό νοσοκομείο.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο Rajawadi είπαν στο BBC ότι «τα πάει καλά» και ότι η υγεία της παρακολουθείται.

Η αστυνομία είπε ότι οι κάτοικοι βρήκαν το μωρό, όταν αρκετές γάτες συγκεντρώθηκαν σε ένα σημείο κατά μήκος του δρόμου και άρχισαν να κάνουν θόρυβο, «σφυρίζοντας» και γουργουρίζοντας δυνατά. Οι αστυνομικοί ερευνούν τώρα το πώς κατέληξε το παιδί στο φρεάτιο.

Όταν έφτασε η αστυνομία, βρήκε το βρέφος πεσμένο μέσα στην αποχέτευση. Είπαν ότι το μωρό – τυλιγμένο με ένα λεπτό πανί και λερωμένο από τα λύματα – έκλαιγε στενοχωρημένο.

Στη συνέχεια, δύο αστυνομικοί την έβγαλαν, την τύλιξαν με ένα καθαρό πανί και την μετέφεραν στο νοσοκομείο.

 

«Όταν βγάλαμε το μωρό έξω, είχε παγώσει, τα χέρια της είχαν γίνει μπλε. Ζητήσαμε λίγο ζεστό νερό και ύφασμα για να καθαρίσουμε το μωρό», είπε ο αστυνομικός Sheetal Sonawane στην εφημερίδα Times of India.

Η αστυνομία δεν έχει κάνει ακόμα εικασίες για πιθανά κίνητρα, αλλά παρόμοιες εγκαταλείψεις στο παρελθόν έχουν αποδοθεί στην προτίμηση για γιους, που είναι πολύ έντονη στην Ινδία. Οι γυναίκες υφίστανται συχνά κοινωνικές διακρίσεις και τα κορίτσια θεωρούνται οικονομικό βάρος, ιδιαίτερα μεταξύ των φτωχών κοινοτήτων.

Παρόλο που τα περισσότερα ανεπιθύμητα θηλυκά έμβρυα αποβάλλονται με τη βοήθεια παράνομων κλινικών προσδιορισμού φύλου, οι περιπτώσεις κοριτσιών που σκοτώνονται ή εγκαταλείπονται μετά τη γέννηση δεν είναι ασυνήθιστες.

Παρόμοια περιστατικά που αφορούν βρέφη κοριτσάκια αναφέρονται συστηματικά στην Ινδία.

Πριν από δύο χρόνια, ένα νεογέννητο μωρό ανακαλύφθηκε θαμμένο ζωντανό σε ένα πήλινο δοχείο στην πόλη Μπαρεϊλί στη βόρεια πολιτεία Ουτάρ Πραντές.

Τον χειμώνα του 2016, ένα βρέφος βρέθηκε εγκαταλελειμμένο μέσα σε μια πλαστική σακούλα χωρίς ρούχα στην πρωτεύουσα, Δελχί.

Τον Ιούνιο, ένας βαρκάρης στην πολιτεία Ουτάρ Πραντές έλαβε επαίνους, αφού έσωσε ένα κοριτσάκι που βρέθηκε να επιπλέει σε ένα ξύλινο κουτί στον ποταμό Γάγγη.

Ο πρώην πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινχ είχε χαρακτηρίσει αυτή την τάση «εθνική ντροπή» και καλέσει  σε «σταυροφορία» για να σωθούν τα κοριτσάκια. Αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας το καλοκαίρι του 2014, ο νυν πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι έκανε έκκληση στους Ινδούς να σταματήσουν να σκοτώνουν τις κόρες τους.

ΠΗΓΗ: BBC 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στόχος είναι η από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών υψηλής τάσης για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV). Τα αποτελέσματα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική στον πρωθυπουργό άσκησε η Ελληνική Λύση με ανακοίνωσή της με αφορμή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ολόκληρη η υφήλιος παρακολουθεί...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, για τις επετειακές εκδηλώσεις της Ομογένειας για την 25η Μαρτίου....

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό στον απόηχο της έντασης στη Μέση Ανατολή. Στη σημερινή συνεδρίαση συμμετείχε και...