Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Δελχί: Νέφος σκέπασε τα πάντα- Κλειστά τα σχολεία λόγω της έντονης ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Οι αρχές στην πρωτεύουσα της Ινδίας, Δελχί, έκλεισαν επ’ αόριστον όλα τα σχολεία και τα κολέγια εν μέσω της επιδείνωσης των επιπέδων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Οι κατασκευαστικές εργασίες έχουν επίσης απαγορευτεί έως τις 21 Νοεμβρίου, με εξαίρεση τα έργα που σχετίζονται με τις μεταφορές και την άμυνα. Μόνο πέντε από τους 11 σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με βάση τον άνθρακα στην πόλη επιτρέπεται να λειτουργούν.

Τα επίπεδα των PM2,5 – μικροσκοπικών σωματιδίων που μπορούν να φράξουν τους πνεύμονες των ανθρώπων – στο Δελχί είναι πολύ υψηλότερα από τις οδηγίες ασφαλείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Αρκετά σημεία της πόλης κατέγραψαν ποσοστά που έφταναν ή ξεπερνούσαν τα 400 την Τρίτη.

Ένας αριθμός μεταξύ μηδέν και 50 θεωρείται «καλός» και μεταξύ 51 και 100 είναι «ικανοποιητικός», σύμφωνα με τον δείκτη ποιότητας αέρα ή AQI.

Μερικά σχολεία είχαν ήδη κλείσει την περασμένη εβδομάδα λόγω της ρύπανσης και η κυβέρνηση του Δελχί είπε ότι σκέφτεται ένα λοκντάουν για να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα, καθώς πυκνά σύννεφα αιθαλομίχλης τύλιξαν την πόλη.

Ένας συνδυασμός παραγόντων, όπως οι εκπομπές οχημάτων και οι βιομηχανικές εκπομπές, η σκόνη και οι καιρικές συνθήκες, καθιστούν το Δελχί την πιο μολυσμένη πρωτεύουσα του κόσμου.

Ο αέρας γίνεται ιδιαίτερα τοξικός τους χειμερινούς μήνες, καθώς αγρότες σε γειτονικές πολιτείες καίνε τα καλάμια από τις καλλιέργειες. Τα πυροτεχνήματα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ του «Ντιβάλι», που συμβαίνει την ίδια στιγμή, επιδεινώνουν την ποιότητα του αέρα. Η χαμηλή ταχύτητα του ανέμου παίζει επίσης ρόλο, καθώς παγιδεύει τους ρύπους στα χαμηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Πρεμιέρα» για την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ανέπαφων πληρωμών με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι, μέσω των ενεργοποιημένων συσκευών (smartphone, smartwatch) στα λεωφορεία των...

ΕΛΛΑΔΑ

Η πεζοπορία μίας τουρίστριας σε φαράγγι της Κρήτης, ήταν απρόβλεπτη καθώς τραυματίστηκε και χρειάστηκε να συνδράμουν οι αρχές για την διάσωσή της. Όλα συνέβησαν...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 ο Πανελλαδικός Τελικός Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας – Social Innovation Relay. Ο Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας  – Social...

ΕΛΛΑΔΑ

«Οι ευρωεκλογές είναι μια κρίσιμη εθνική κάλπη και ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί», είναι το μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση. Η ΝΔ εστιάζει...