Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Λευκορωσία – Μάχες σώμα με σώμα μεταναστών και προσφύγων με συνοριοφύλακες (βίντεο)

«Ξεχειλίζει» η ένταση στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να συγκρούονται με τις πολωνικές δυνάμεις στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Ευρώπη.

Χιλιάδες άνθρωποι στοιβαγμένοι στο συνοριακό πέρασμα Λευκορωσίας – Πολωνίας δέχονται με πίεση νερό από τις πολωνικές δυνάμεις που προσπαθούν να τους αποτρέψουν από το να περάσουν σε ευρωπαϊκά εδάφη.

Οι πρόσφυγες που απέχουν μερικά μόλις μέτρα από το όνειρο για μία καλύτερη ζωή, βομβαρδίζουν με πέτρες τις δυνάμεις της πολωνικής συνοριοφυλακής.

Η έκρηξη στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας μεταδόθηκε σε ζωντανή μετάδοση από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου.

Τα χημικά από την πολωνική πλευρά κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική και δίνουν τέλος στην απόπειρα χιλιάδων ανθρώπων να φύγουν από τις κακουχίες και το ψύχος.

Από την ένταση, δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν. Πέντε με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στο Μινσκ. Λίγες ώρες μετά τα επεισόδια, εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά μεταφέρθηκαν από τις λευκορωσικές δυνάμεις σε κλειστή δομή.

Την ίδια στιγμή, ο Λουκασένκο εξακολουθεί να υποστηρίζει πως η Λευκορωσία δεν στέλνει πρόσφυγες στα σύνορα με την Πολωνία και πως επικοινώνησε με την Άνγκελα Μέρκελ προκειμένου να βρεθεί λύση στην διαρκώς κλιμακούμενη κρίση.

Με τους ανταγωνισμούς να κλιμακώνονται στην ανατολική Ευρώπη, η Γερμανία αποφάσισε σήμερα το προσωρινό «πάγωμα» του ρωσικού αγωγού αερίου Nord Stream 2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...